Muumimaailma

[one_half last=”no” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””][fusion_text]Kaivokatu 5
21101 Naantali

www.muumimaailma.fi

Perustettu: 1993

Muumimaailma on vuonna 1993 perustettu Muumi-aiheinen teemapuisto Naantalissa Kailon saarella lähellä Naantalin keskustaa. Toisin kuin monissa huvi- ja teemapuistoissa, ei Muumimaailmassa ole ainuttakaan huvipuistolaitetta. Tv-tuottaja Dennis Livsonin luoman, Tove Janssonin hahmoihin pohjautuvan animen suosion myötä syntyi ajatus teemapuistosta. Alun alkaen muumihahmojen kodin piti olla Turussa, mutta jahkailun myötä Naantali sai suomalaiset satusankarit itselleen. Suomalaisten turistien lisäksi näkyviä ovat etenkin japanilaiset, joiden kotimaassa Muumit ovat erittäin suosittuja. Suomeen tullaan jopa viettämään häitä Muumimaailman Muumitalossa.[/fusion_text][map address=”Kaivokatu 5, 21101 Naantali” type=”roadmap” map_style=”default” overlay_color=”” infobox=”default” infobox_background_color=”” infobox_text_color=”” infobox_content=”” icon=”” width=”100%” height=”300px” zoom=”14″ scrollwheel=”yes” scale=”yes” zoom_pancontrol=”yes” animation=”yes” popup=”yes” class=”” id=””][/map][/one_half][one_half last=”yes” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””][fusion_text]muumimaailma-logo
muumimaailma-kuva0
Kuva: www.muumimaailma.fi[/fusion_text][/one_half]