Maretarium

[one_half last=”no” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””][fusion_text]Sapokankatu 2
48100 Kotka

www.maretarium.fi

Perustettu: 2002

Kotkan kaupungin, Helsingin yliopiston ja Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen pitkäaikaisesta yhteistyöstä syntynyt Maretarium on suomalaisten kalojen akvaariotalo ja kunnianosoitus Suomen vesiluonnolle. Ensimmäistä kertaa Suomen kalamaailman erikoisuudetkin ovat yleisön nähtävillä. Maretariumissa voit nähdä yli 50 kotimaista kalalajia silmästä silmään. Lisäksi kesäkaudella on nähtävillä vesiemme pieneläimiä, mm. sammakoita, vesilikoja ja rantakäärmeitä. Talviajan ne ovat kylmähorroksessa piilossa yleisöltä. Kala-akvaarioita Maretariumissa on 22. Näyttävin niistä on jättimäinen 600 000 litran vetoinen sylinteriallas, joka esittelee Itämeren kalastoa. Sylinterialtaan vesisyvyys, seitsemän metriä, on sama kuin Suomen järvien keskisyvyys. Akvaarion lisäksi Maretariumissa on Meriteatteri, luontokuvanäyttelyjä, meriaiheinen matkamuistomyymälä, kahvila Meri Cafe Kristina sekä toimisto- ja luontokoulutilat. Maretariumissa saat infoa myös muista Kotkan nähtävyyskohteista ja erityisesti Itäisen Suomenlahden kansallispuistosta.[/fusion_text][map address=”Sapokankatu 2, 48100 Kotka” type=”roadmap” map_style=”default” overlay_color=”” infobox=”default” infobox_background_color=”” infobox_text_color=”” infobox_content=”” icon=”” width=”100%” height=”300px” zoom=”14″ scrollwheel=”yes” scale=”yes” zoom_pancontrol=”yes” animation=”yes” popup=”yes” class=”” id=””][/map][/one_half][one_half last=”yes” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””][fusion_text]Maretarium-logo
Maretarium-kuva0
Kuva: www.maretarium.fi[/fusion_text][/one_half]