ÄHTÄRIN PANDAT

ÄHTÄRIN PANDAT

ahtarizoopanda5    Lauantai 17.2. on historiallinen päivä sillä Ähtäri Zoon Pandatalo avataan yleisölle klo 10. Pandapariskunta Jīn Bǎobǎo ja Huā Bào eli Lumi ja Pyry saapuivat Suomeen 18.1. Kuukauden karanteeniaika Ähtärissä on sujunut hyvin ja pandat ovat tottuneet omiin sisätarhoihinsa. Nyt ne pääsevät ulos leikkimään lumiseen maastoon.

Ennätysajassa valmistuneen Pandatalon KVR pääurakoitsijana toimi Lemminkäinen Talo Oy. Rakentaminen aloitettiin vuoden 2017 alussa ja talo valmistui joulukuussa 2017. Pandatalo on kooltaan n. 2400 m², tonttia on reilut 10 000 m² ja ulkotarha noin 4000 neliötä. Pandoille rakennus tarjoaa paitsi omat yksityiset lepotilat, sisä- ja ulkotarhat, myös erilaisia virikkeitä, kuten kiipeilymahdollisuudet ja vesielementit. Viihtyisissä sisätiloista yleisö voi seurata pandojen elämää laajojen lasiseinien läpi. Rakennuksessa on myös kahvila ja isot terassit käytettävissä. Sisätilaolosuhteet vastaavat kasvihuonetyyppistä ilmastoa. Kosteus on tarkasti määritelty ja lämpötila on hallinnassa, jotta kasvillisuus pysyy kunnossa ja pandat pystyvät toteuttamaan lajityypillistä käyttäytymistä. Se on tärkeää, koska sillä voidaan ennaltaehkäistä hyvinvointiongelmia. Myös pandojen ravinto pitää säilyttää tarkasti määritellyissä olosuhteissa. Pandahanke on osa Ähtäri Zoon pitkäaikaista Master Plan 2030 kehittämisohjelmaa. Kyseessä on kokonaisuus, jossa vahvistetaan Ähtäri Zoon kansainvälisesti tunnustettua toimintaa uhanalaisten lajien suojelemiseksi ja jatketaan vahvaa kehittämistyötä maamme johtavaksi luonto- ja perhematkailun kohteeksi.

Pandat ovat karanteeniaikana totutelleet uuteen kotiinsa Ähtäri Zoon pandahoitaja Anna Palmrothin ja eläinlääkäri Heini Niinimäen valvonnassa. Mukana ovat olleet myös kiinalainen eläinlääkäri ja pandahoitaja. -Hyvin on kaikki sujunut, bambu maistuu. Sitä menee keskimäärin 12–30 kg päivässä. Lisäksi pandat saavat pandakakkua ja jonkin verran porkkanaa ja omenaa. Aikuiset pandat painavat 90 -150 kg. Jīn Bǎobǎo eli Lumi painaa nyt hiukan yli 100 kg ja Huā Bào lempinimeltään Pyry n. 110 kg, toteaa eläinlääkäri Heini Niinimäki. Matkailijamäärien odotetaan kasvavan -Tulevasta matkailusesongista odotetaan erittäin vilkasta ja jo nyt on ollut nähtävissä sesongin jatkuminen. Majoitusvarausten ja lipunmyynnin kehityksen valossa se näyttää alkavan aikaisemmin ja myös jatkuvan pitempään. Myyntihenkilöstömme sai kokea jo Helsingin matkamessuilla Ähtäri Zoon olevan erittäin haluttu ja kiinnostava kohde, sillä pandojen Suomeen saapuminen ajoittui messujen aikaan. Olimme mm. varautuneet tavallista suuremmalla esitemäärällä, jota kuitenkin jouduttiin vielä täydentämään. Myös ulkomaiset matkanjärjestäjät ovat osoittaneet kiinnostusta Ähtärin matkailupalveluja kohtaan ja yhteistyötä ollaan rakentamassa, kertoo Ähtäri Zoon toimitusjohtaja Jonna Pietilä.

Ähtäri Zoon pääsyliput ovat myynnissä ahtarizoo.fi ja lippu.fi -sivuilla. Pandataloon on käytössä tunnin ns. aikaslotit, l. lippua hankittaessa valitaan oston yhteydessä tunnin tarkkuudella ajankohta, jolloin on tarkoitus astua Pandatalon porteista sisälle. Pandoja voi seurata niin pitkään kuin haluaa talon aukioloaikojen puitteissa. Aikasloteilla asiakkaille voidaan taata onnistunut vierailu Pandatalossa myös suosituimpina aikoina. Aukioloajat ja lippuhinnat ahtarizoo.fi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *