KUNINKUUSRAVEISSA MAINE JA KUNNIA OVAT RAHAA TÄRKEÄMPIÄ: “SE TITTELI, JOTA JOKAINEN RAVI-IHMINEN TÄSSÄ MAASSA HIMOITSEE”

Raviselostaja Lauri Hyvönen ja ohjastaja Santtu Raitala piipahtivat Ylen aamu-tv:ssä puhumassa tulevan viikonlopun Kuninkuusraveista.IMG_1943

Suomalaisen ravivuoden juhlaviikonloppu on jälleen ovella, kun Kuninkuusravit kilpaillaan viikonloppuna Rovaniemellä. Raviselostaja Lauri Hyvönen ja ohjastaja Santtu Raitala piipahtivat torstaina aamu-tv:n sohvalla ennakoimassa tulevaa.

Kuninkuusravit on vuodesta toiseen festarimainen tapahtuma, joka kokoaa lajiväen yhteen. Kaiken mennessä täydellisesti voittaja voi tienata niin tammojen kuin oriidenkin puolella 90 000 euroa, mutta Hyvösen mukaan raha ei ole Kuninkuusraveissa pääroolissa.

– Kyllä se on se maine ja kunnia. Jokaisessa talossa, johon syntyy suomenhevostamma- tai orivarsa, mietitään, että tässä on tuleva kuningas tai kuningatar muutaman vuoden päästä. Se on se titteli, jota jokainen ravi-ihminen himoitsee tässä maassa.