Vertailu: Helsingin yöpymismäärät kovassa kasvussa – kasvuvauhti naapurimaiden pääkaupunkeja kovempaa, kokonaismäärissä jäädään jälkeen

Tuoreen kaupunkivertailun mukaan Helsingin yöpymismäärät kasvoivat viime vuonna selvästi naapurimaiden pääkaupunkeja vauhdikkaammin.
Helsingin yöpymisten määrä kasvoi vuonna 2017 kovaa tahtia, kertoo Helsingin kaupunki verkkosivuillaan.

Juuri julkaistussa European Cities Marketing (ECM) -verkoston kaupunkivertailussa Helsinki oli 11. yöpymisten kasvussa. Vertailu perustuu rekisteröityjen yöpymisten määrän kehitykseen ECM:n jäsenkaupungeissa.

Vuotuinen ECM Benchmarking Report julkaistiin nyt 14. kerran. Vertailussa oli mukana 126 kaupunkia.

Vertailussa mukana olevien kaupunkien yöpymismäärät kasvoivat keskimäärin 7,4 prosenttia. Helsingissä yöpymisten kasvu oli viime vuonna lähes 17 prosenttia.

”Sekä kaupunki että elinkeinoelämä ovat tehneet hyvää työtä matkailun kehittämiseksi, mikä näkyy tässäkin vertailussa Helsingin yöpymismäärien selvästi kovempana kasvuna. On kuitenkin pidettävä mielessä, että kokonaismatkailijamäärissä olemme edelleen jäljessä verrokkikaupunkeja kuten Tukholmaa ja Kööpenhaminaa. Siksi matkailun kehittämiseen täytyy edelleen panostaa”, pormestari Jan Vapaavuori sanoo.

Naapurimaiden pääkaupungit Tukholma, Kööpenhamina, Oslo ja Tallinna löytyvät kaikki listalta selvästi Helsinkiä alempaa. Kasvu kaikissa näissä kaupungeissa jäi alle viiden prosentin.

Lontoo oli yöpymisten määrällä mitattuna ylivoimaisesti ECM:n vertailun kärjessä. Pariisi, Berliini ja Rooma tulivat seuraavina.

Vertailu on toteutettu European Cities Marketingiin kuuluvien jäsenkaupunkien matkailu-, kongressi- ja markkinointiväen yhteistyön ja tietojenvaihdon tuloksena.