Mittava kansainvälisen matkailun edistämishanke on käynnistynyt Jyväskylässä

Kansainvälisen matkailun edistämiseen keskittyvä Lakeland – Jyväskylä Region -hankekokonaisuus on käynnistynyt Jyväskylän kaupungin alaisen Visit Jyväskylän hallinnoimana helmikuussa. Kolmivuotisessa hankekokonaisuudessa on mukana kaikkiaan 21 kuntaa ja kymmeniä yrityksiä Keski-Suomesta. Kyseessä on Keski-Suomen alueen tähänastisista mittavin kansainvälisen matkailun edistämishanke. Hankekokonaisuuden vuosibudjetti on noin 370 000 euroa.

Kolmevuotisen hankekauden aikana tavoitteena on nostaa Jyväskylän seutu Järvi-Suomen alueena kansainvälisten matkailijoiden tietoisuuteen sekä parantaa Keski-Suomen pienten ja keskisuurten matkailu- ja palveluyritysten kilpailukykyä. Lisäksi alueelle on tarkoitus kehittää koko maakunnan kattava kansainvälisen matkailun toimintamalli.

– Olemme todella iloisia, että tällainen maakunnallinen yhteisponnistus matkailun edistämiseksi on saatu käynnistymään. Hankeohjelma istuu samalla luontevasti muuhun Visit Jyväskylän kansainväliseen toimintaan. Olemme tehneet Jyväskylän seudun matkailualuetta tutuksi tähän asti esimerkiksi erilaisten kampanjoiden, markkinointi- ja myyntitapahtumien sekä kansainvälisten media- ja bloggarivierailujen avulla, kertoo Visit Jyväskylän matkailu- ja markkinointipäällikkö Susanne Sarvilinna.

Tiiviin alueellisen yhteistyön lisäksi hankeohjelmassa tehdään laajempaa yhteistyötä myös muun muassa Lahden, Tampereen ja Hämeen alueiden sekä Visit Finlandin kanssa.

– Resursseja ja kustannuksia jakamalla saamme suuremman näkyvyyden valituissa kohdemaissa ja luomme kestävän yhteistyötavan muiden maakuntien ja maiden kanssa. Yhteisinä pääkohdemainamme ovat erityisesti Japani ja saksankielinen Eurooppa. Tähtäämme siihen, että kuuden vuoden päästä ’Lakeland’ on maailmalla yhtä tunnettu kuin Lappi, toteaa hankekokonaisuuden projektipäällikkönä toimiva Päivi Heikkala.

Keski-Suomessa on tehty kansainvälistä matkailutyötä hankkeiden kautta jo vuodesta 2014. Visit Jyväskylän toimintaan kansainvälisen matkailun edistäminen ja markkinointi vakiintui vuonna 2017. Nyt alkanut Lakeland – Jyväskylä Region -hankekokonaisuus toimii Visit Jyväskylän suurimpana kansainvälisen matkailumarkkinoinnin ohjelmana. Muita käynnissä olevia ohjelmia ovat muun muassa Ranskaan ja Italiaan kohdennettu design- ja arkkitehtuurimatkailun ohjelma ja Kiinaan kohdennettu liikuntamatkailun ohjelma.

– Jyväskylän seudun matkailuvaltteja ovat puhtaan järviluonnon lisäksi ehdottomasti Alvar Aallon arkkitehtuuri, suomalainen sauna sekä erilaiset liikunta- ja hyvinvointituotteet. Näiden ja muiden matkailupalveluiden luova yhdisteleminen sekä hyvä saatavuus ovat avainasemassa kansainvälisen matkailun kehittymisen kannalta, toteaa Sarvilinna.

Hankkeen alkumetrit ovat olleet vilkkaita – ja vauhti kiihtyy

Hankkeen ensimmäinen kuukausi on ollut vauhdikas. Helmikuun aikana Jyväskylän seudun matkailualuetta on esitelty muun muassa kansainvälisille matkanjärjestäjille Lontoon Joint-Workshopissa. Alueella vieraili myös hollantilaisen Nordic Magazinen toimittaja Niels Bakker. Järvi-Suomen alueen yhteisenä toimenpiteenä matkailutoimijoille järjestettiin Visit Finland -akatemia ruokamatkailuteemalla.

Maaliskuun aikana tullaan järjestämään verkostoitumistilaisuuksia ja Keski-Suomen matkailuyrityksille avoimia kansainvälisen matkailun valmennustilaisuuksia palveluiden tuotteistamisesta sekä kansainvälisille markkinoille soveltuvista verkkopalveluista. Ja markkinointityötäkin tehdään.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *