Western Lakeland -matkailuyhteistyö palkittiin Berliinin kansainvälisillä ITB-messuilla

– Yhteistyö useamman maakunnan kanssa säästää resursseja ja luo uusia toimintamahdollisuuksia. Se myös pidentää matkailijoiden viipymää alueillamme, koska voimme tarjota monipuolisempia kokemuksia matkailijoille” kertoo Heikkala.

Jyväskylän, Lahden, Tampereen ja Hämeen seutujen yhteinen Western Lakeland -matkailunedistämisprojekti on palkittu hyvästä yhteistyöstä 7.3.2019 Berliinin kansainvälisillä ITB-matkailumessuilla. Läntisen Järvi-Suomen yhteisprojekti voitti pohjoismaisille matkailutoimijoille suunnatussa The Scandinavian Outdoor Award TRAVEL -kilpailussa sarjan ’Best Development’ (paras kehitystyö). Palkinto myönnettiin Western Lakeland -projektille osoituksena erinomaisesta alueiden välisestä yhteistyöstä.

Western Lakeland on vuonna 2018 käynnistynyt neljän maakunnan (Keski-Suomi, Päijät-Häme, Kanta-Häme ja Pirkanmaa) yhteismarkkinointi- ja myynninedistämisprojekti. Keski-Suomen osalta yhteistyötä koordinoidaan Jyväskylän kaupungin alaisen Visit Jyväskylän ja siellä helmikuussa 2019 alkaneen Lakeland-Jyväskylä Region -hankekokonaisuuden kautta.

Ylimaakunnallisessa projektissa mukana olevat alueet haluavat kehittää yhdessä alueensa kansainvälistä tunnettuutta, vahvistaa näkyvyyttä ja edistää Järvi-Suomen matkailutoimijoiden palveluiden myyntiä. Yhteistyö on osa valtakunnallisen BusinessFinlandin/VisitFinlandin laajempaa kattomarkkinointiprojektia, jolla vahvistetaan Suomen mielikuvaa järvimatkailumaana, Lakeland-brändin kautta.

Visit Jyväskylän Lakeland – Jyväskylä Region -hankkeen projektipäällikkö Päivi Heikkala oli mukana ITB-messuilla vastaanottamassa palkintoa.

– Yhteistyö useamman maakunnan kanssa säästää resursseja ja luo uusia toimintamahdollisuuksia. Se myös pidentää matkailijoiden viipymää alueillamme, koska voimme tarjota monipuolisempia kokemuksia matkailijoille” kertoo Heikkala.

ITB-messujen yhteydessä saatu palkinto osoittaa, että läntisen Järvi-Suomen yhteistyö toimii ja se on huomattu myös kansainvälisesti.

The Scandinavian Outdoor Award TRAVEL (SOA TRAVEL) -kilpailu on suunnattu pohjoismaisille matkailutoimijoille ja alueille, joilla on tuotteita saksankielisille markkinoille. Kilpailussa tarkastellaan näiden toimijoiden menestystä ja kehitystyötä markkinoilla. Kilpailu järjestettiin nyt toista kertaa Berliinin ITB-messujen yhteydessä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *