Taas yksi mahtiristeilijä vesille Turussa – tämä 337-metrinen jätti kuljettaa sisällään yli 8000 ihmistä

Costa Smeralda laskettiin vesille perinteisin menoin Meyer Turun telakalla perjantaina.

Italialaistyylinen, 183 900 bruttovetoisuustonnin LNG-risteilijä Costa Smeraldan siirtyi vesillelaskun myötä rakentamisen viimeiseen vaiheeseen Meyerin Turun telakalla. Perjantain jälkeen Costa Smeralda hinataan varustelulaituriin, jossa laiva viimeistellään luovutettavaksi italialaiselle Costa Cruisesille ensi lokakuussa.

Smeralda on Costan ensimmäinen ja yksi maailman ensimmäisistä LNG-käyttöisistä risteilyaluksista. LNG:n eli nesteytetyn maakaasun käyttö laivan polttoaineena poistaa pakokaasuista pienhiukkaset sekä rikin oksidit ja vähentää huomattavasti typpioksidin ja hiilidioksidin määriä.

Valtava laiva ottaa sisäänsä kaikkiaan 6 554 matkustajaa ja 1 646 miehistön jäsentä. Risteilijän pituus on 337 metriä ja leveys 42 metriä. Matkustajahyttejä laivassa on kaikkiaan 2 610 kappaletta.
“LNG polttoaineenaan Costa Smeralda on huomattava innovaatio kansainvälisille markkinoille ja tärkeä merkkipaalu alan standardiksi. Costa Group on markkinajohtaja Euroopassa ja Kiinassa, ja viemme jatkossakin kestävää turismia eteenpäin”, Costa Cruisesin toimitusjohtaja Neil Palomba sanoo.

Meyer Turku on ollut LNG-laivojen rakentamisen edelläkävijä jo vuosia, ja telakalta on valmistunut kaksi LNG-alusta.

“Costa Smeraldan kohdalla olemme päässeet käyttämään hyväksi osaamistamme LNG-laivojen suunnittelussa ja rakentamisessa. Tämä laiva on meille myös askel isompiin laivoihin, kun jatkamme tuotannon volyymin kaksinkertaistamista”, Meyer Turun toimitusjohtaja Jan Meyer toteaa.

Vieraiden viihtymiseksi

Costa Smeraldasta tulee näyttävä laiva, joka vie vieraansa kierrokselle läpi Italian. Costan uuden lippulaivan sydän on Colosseo, kolmitasoinen alue laivan keskellä, jossa järjestetään monenlaisia esityksiä. Piazza di Spagna taas on laivan perässä oleva kolmen kannen korkuinen laaja portaikko.

Laivan keulassa sijaitseva Trastevere on toinen aukio, jolla matkustajat voivat nauttia baareista, kaupoista sekä musiikkiesityksistä.

Laivaan tulee yksitoista ravintolaa kuten pizzeria Pummid’Oro ja perheravintola Tutti a Tavola, jossa on myös monenlaisia esityksia. Laboratorio del Guestossa vieraat voivat itse valmistaa haluamaansa ruokaa.

Costa Smeraldalla on valmiina yhdeksäntoista baaria, joissa matkustajat voivat rentoutua ja nauttia juomistaan. Myös laivan kylpylästä tulee hieno: kauneussalonki, hammam-sauna, thalasso-terapia-allas ja kuusitoista hoitohuonetta. Lisäksi tarjolla on vesipuisto vesiliukumäkineen, pelikenttä, neljä uima-allasta, teatteri, disko, kasino, jazz-baari ja pelihuone. Lapsille on varattu oma alueensa.

Laivassa on myös oma museo: CoDe – Costa Design Museum esittelee Matteo Vercellonin kuratoimana Italian hienointa suunnittelua ja esittelee monia nimiä, jotka ovat antaneet panoksensa myös laivan suunnitteluun.

”Kun laivan runko on nyt valmis, etenemme varusteluun ja kaikkien näiden tilojen ja toimintojen rakentamiseen varmistaen samalla, että Costa Smeralda on turvallinen ja luotettava laiva merellä. Kesän jälkeen laivan lukemattomien järjestelmien testaaminen tiivistyy sekä varustelulaiturissa että myöhemmin ennen laivan luovutusta merikokeelle”, Jan Meyer sanoo tiedotteessa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *