Brittibloggaajat listasivat Suomen parhaat paikat – osuivatko valinnat oikein?

Suositut matkabloggaajat Isosta-Britanniasta esittelevät tärppinsä Suomeen matkaavalle.

Mitä Suomessa kannattaa nähdä ja kokea? Hand Luggage Only -blogin pitäjät Isosta-Britanniasta listasivat sivuillaan 14 parasta Suomi-kohdetta. Heidän mielestään tässä on maamme parhaimmisto.

1. Helsinki

Suomeen tutustuminen kannattaa aloittaa Helsingistä. JOÃO MARCELO MARTINS/UNSPLASH

Helsinkiä pidetään kaupunkina, jossa yhdistyvät historia ja nykypäivän coolius. Kaupungissa kannattaa kokea Kansallismuseo, Hietaniemen uimaranta, Suomenlinna sekä kirkoista Kampin Hiljaisuuden kappeli, Temppeliaukion kirkko ja Uspenskin katedraali.

2. Rovaniemi

Rovaniemellä kannattaa vierailla talvella, ja siellä kannattaa kokea Napapiiri joulupukkeineen. Bloggaajien mielestä Rovaniemi on kuitenkin ennen kaikkea portti upeaan luontoon ja sen tarjoamiin elämyksiin.
Suomalainen luonto tarjoaa monenlaisia elämyksiä. PATRICK SELIN/UNSPLASH

3. Saimaa

Suomen suurimmalla järvellä kannattaa bloggaajien mukaan rentoutua ja nauttia kauniista maisemista. Matkaajien kannattaa vuokrata mökki ja lähteä vesille vaikkapa kalastamaan tai suunnata marjojen perässä metsään.
Saimaan seutu on Järvi-Suomea kauneimmillaan. MOSTPHOTOS

4. Nuuksio

Nuuksio on matkailijoille helpoin vaihtoehto kokea jokin Suomen kansallispuistoista. Espoon Nuuksioon kun pääsee kätevästi Helsingistä. Nuuksion reiteistä blogi suosittelee neljän kilometrin mittaista Haukankierrosta.

5. Tampere

Tampere on blogin mukaan yksi Suomen parhaista kaupunkikohteista. Kaupungista kannattaa kokea Pyynikin luonnonsuojelualue ja näköalatorni, Vapriikin museokeskus sekä Lenin-museo ja Muumimuseo. Lisäksi suositellaan Särkänniemeä.
Tampere Pyynikin tornista nähtynä. MOSTPHOTOS

6. Saariselkä

Saariselkä nousi listalle varsinkin Kakslauttasen upeiden lasi-iglujen ansiosta. Ne kun ovat mitä loistavin paikka revontulien ihailuun.
Vanhan Rauman kujilla on tunnelmaa. MOSTPHOTOS

7. Vanha Rauma

Kävelyretki Rauman vanhoissa puutalokortteleissa on kuin aikamatka menneille vuosille. Hyvin säilynyt puutaloalue ei suotta ole yksi suomalaisista Unescon maailmanperintökohteista.

8. Turku

Suomen entinen pääkaupunki on niin ikään oiva kaupunkilomakohde. Blogin mukaan siellä vierailevien kannattaa tutustua Turun linnaan, tuomiokirkkoon ja kaupungin museotarjontaan. Lisäksi kehutaan Turun ravintoloita.
Turun linna on kaupungin ykköskohteita. MOSTPHOTOS
9. Ruka
Ruka on bloggaajien mielestä Suomen parhaita hiihtomatkakohteita, ja siellä voi harrastaa myös muita talviurheilulajeja.

FAKTAT

Hand Luggage Only -blogi
– 196 000 seuraajaa Facebookissa
– 363 000 seuraajaa Pinterestissä
– 140 000 seuraajaa Bloglovin-palvelussa
– lähes 70 000 seuraajaa Instagramissa
– 25 000 seuraajaa Twitterissä
– blogin uutiskirjeellä on yli 32 000 tilaajaa

10. Hämeenlinna

Hämeenlinnaan kannattaa suunnata nimenomaan historian vuoksi. Linnan lisäksi kaupungissa kannattaa tutustua Sibelius-museoon ja taidemuseoon sekä ruokailla ravintola Piparkakkutalossa.
Kaunis Olavinlinna on käymisen arvoinen. MOSTPHOTOS

11. Savonlinna

Savonlinnan järvimaisemat tarjoavat runsaasti silmänruokaa. Kaupunki on myös hyvä tukikohta luontomatkailijoille, sillä sieltä pääsee ihailemaan niin Punkaharjun maisemia kuin Koloveden kansallispuistoakin. Lisäksi blogi kehottaa käymään Olavinlinnassa.

Lue lisää: Suomalaiset linnat hurmaavat – myös kummitustarinoillaan

12. Porvoo

Porvoon vanhakaupunki on kaunis kuin postikortti, ja vieläpä kätevän matkan päässä Helsingistä. Vanhankaupungin lisäksi blogi kehuu Brunbergin suklaatehtaan antimia ja neuvoo käymään Tuomiokirkossa.
Porvoon vanhassakaupungissa riittä ihasteltavaa. MOSTPHOTOS

13. Hanko

Suomestakin löytyy upeita rantoja, ja maamme eteläisin kaupunki Hanko on siitä hyvä esimerkki. Rennon rantalomailun lisäksi Hankoa suositellaan ulkoilun ystäville. Esimerkiksi Tulliniemi tarjoaa siihen hyviä mahdollisuuksia.
Levi on hyvä kohde revontulituristille. JOUNI RAJALA/UNSPLASH

14. Levi

Levi sopii blogin mukaan niin revontulien jahtaajalle kuin talviurheilun ystävällekin. Levillä kannattaa kokeilla myös porosafaria sekä suomalaista saunaa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *