Kuusamon lentokentällä kirjattiin ennätyskasvu – ulkomaiset ohittivat suomalaiset Lapin turistimäärissä

Rattikelkalla laskettelun suuri suosio yllätti Rukalla

KUUSAMO
Rukan rinnetoimintoja pyörittävä Rukakeskus Oy on aloittanut tänä keväänä uuden palvelu laskettelua taitamattomille ulkomaalaisille.

”Rinteiden sulkeuduttua kello 19.30 jälkeen on mahdollista laskea rattikelkalla kahden tunnin ajan uuden gondolihissin kohdalta sekä eturinteen puolelle että takarinteen puolelle itään”, kertoo Rukakeskuksen paikallisjohtaja Matti Parviainen.

”Rattikelkalla laskettelun eli stiigailun suosio yllätti meidät täysin. Hankimme tammikuussa aluksi 50 rattikelkkaa, mutta ne loppuivat vuokraamosta heti kesken. Nyt kelkkoja on 150, mutta edelleen niitä on liian vähän. Ensi kaudeksi tästä on tulossa hittituote, kun ostamme lisää stiigoja”, Parviainen kertoo.

Myös uuden gondolihissin suosio on ollut Parviaisen mukaan suuri, koska rinteen yläasemalle pääsee matkaamaan ja katsomaan maisemia helposti ilman laskettelusuksia.

Alun perin rattikelkkapalvelu suunnattiin Parviaisen mukaan ulkomaalaisille, mutta myös suomalaiset ovat tykästyneet stiigailusta.

Kuusamon lentoasemalla kirjattiin joulukuussa kentän historian kovin lentomatkustajien kasvu, peräti 49 prosenttia.

”Se näkyi myös Kuusamon ja Rukan yöpymisissä. Joulukuussa kirjattiin kasvua edellisjoulukuusta 27,5 prosenttia”, kertoo toimitusjohtaja Mats Lindfors Ruka-Kuusamo Matkailu ry:stä.

Sen sijaan suomalaisten yöpymisiä oli Kuusamossa joulukuussa 38 548, vähennystä 3,9 prosenttia.

Sama trendi näkyi myös koko viime vuoden Kuusamon yöpymistilastossa.

Matkailijoista täyttyvä Lappi ”vuotaa” Lindforsin mukaan Kuusamon ja Iso-Syötteen alueelle, josta löytyy tilaa. Viime vuonna koko Lapissa kirjattiin peräti 1 564 172 ulkomaalaisten yöpymistä. Suomalaisten yöpymistä oli vähemmän eli 1 431 384. Ulkomaalaiset ovat siis jo ohittaneet suomalaiset Lapin matkailussa.

Matkailun kasvu on nostanut myös Kuusamon lentoaseman kannattavaksi. Viime vuonna Kuusamoon lensi 113 569 matkustajaa, kun Finavian talouslaskelmissa kannattavuusrajana on pidetty 100 000 lentomatkustajaa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *