Ryanair lopettaa talvilennot Tampereelta – siirtää kaikki Suomen-lennot Lappeenrantaan

Ryanair alkaa lentää talvikaudella Unkarin Budapestista Lappeenrantaan. Samalla päättyvät lennot Tampereelle.

Ensi talvena Ryanair keskittää Suomen-lennot Lappeenrantaan. Yhtiö lentää Lappeenrannasta suoraan Saksan Berliiniin, Italian Bergamoon, ja Unkarin Budapestiin. Kaikista reiteistä on tulossa ympärivuotisia, joten lennot jatkuvat myös kesällä 2020. Kesäkaudella on lentoja lisäksi Kreikan Ateenaan ja Thessalonikiin.

Tampereelta Ryanair lentää yhtä reittiä Budapestiin kesäkauden ajan. Reitti siirtyy Lappeenrantaan lokakuun lopulla.

Yhtiö ei ole vielä kertonut, jatkaako se lentoja Tampere-Pirkkalaan keväällä 2020. Neuvottelut ovat kesken lentoasemaa ylläpitävän Finavian kanssa maapalvelusopimuksesta, johon sisältyvät lentokenttämaksut.

Matkustajamäärässä ennätyskasvu Lappeenrannassa

Ryanairilla on myynnissä Lappeenrantaan lentävissä koneissa tänä vuonna noin 90 000 paikkaa. Uusien reittien myötä paikkamäärä kolminkertaistuu vuodesta 2018.

Lappeenrannan lentoaseman matkustajamäärä kasvaa Suomen maakuntakentistä nopeimmin.

Ryanair aloitti lennot Milanon Bergamon ja Lappeenrannan välillä kesällä 2018. Reitin saama suosio on ollut yllätys sekä lentoyhtiölle että lentoasemalle.

– Lennot ovat olleet alusta alkaen lähes täyteen myytyjä, sanoo Lappeenrannan Lentoasema Oy:n toimitusjohtaja Eija Joro.

Milleniaalit lomalle Saimaalle

Lappeenrannan lentojen matkustajista noin kolmannes on Pietarista tulevia tai sinne meneviä matkailijoita. Heidän osuutensa kuitenkin pienenee, kun yhä suurempi osa keskieurooppalaista jää lomalle Etelä-Savoon tai Etelä-Karjalaan.

– Neuvottelemme reittien avaamisesta lähinnä sellaisiin kohteisiin, joista on mahdollista saada matkailijoita Saimaa-lomalle, sanoo toimitusjohtaja Eija Joro.

Visit Finland ja eteläisen Saimaan alueelliset matkailuorganisaatiot goSaimaa ja Visit Saimaa ovat aloittaneet Saimaan alueen kohdemarkkinoinnin Pohjois-Italiassa. Tärkeänä kohderyhmänä on 1980- ja 1990-luvuilla syntynyt milleniaali-sukupolvi.

– Tällä hetkellä on käynnissä useita kampanjoita, jotka tavoittavat omatoimimatkailijoita erityisesti sosiaalisen median kautta.

Vastaava kampanja toteutettiin kesällä 2018 Milanon seudulla ja Kreikassa. Kampanjat saivat keskimääräistä enemmän huomioarvoa.

– Se lisäsi kreikkalaisten matkailua Suomeen. Ateenan lennoilla tuli kesän aikana kreikkalaisia nuoria tutustumaan ensimmäistä kertaa Suomeen ja Saimaan alueeseen, toteaa Joro.

Lentoasema on aloittanut neuvottelut jo kesän 2020 lennoista. Erityisesti Saksa, Pohjois-Italia ja Pohjois-Espanja ovat alueita, joista haluttaisiin avata lisää suoria reittejä Lappeenrantaan.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *