Yhdysvaltalaisten ja japanilaisten matkailijoiden yöpymisten määrä kasvoi eniten maaliskuussa

Ulkomaisten matkailijoiden yöpymiset vähenivät Suomen majoitusliikkeissä 0,7 prosenttia viime vuodesta ja heille tilastoitiin noin 570 000 yöpymisvuorokautta maaliskuussa. Kotimaisten matkailijoiden yöpymiset vähenivät 1,4 prosenttia ja heille tilastoitiin majoitusliikkeissä runsaat 1,3 miljoonaa yöpymisvuorokautta.

Suomen majoitusliikkeissä kirjattiin vajaat 1,9 miljoonaa yöpymisvuorokautta maaliskuussa 2019, mikä oli 1,4 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin. Luvut ovat Tilastokeskuksen majoitustilaston ennakkotietoja ja ne on kerätty majoitusliikkeiltä, joissa on vähintään 20 vuodepaikkaa tai sähköpistokkeella varustettua matkailuvaunupaikkaa.

Suomen majoitusliikkeissä tilastoitiin kaikkiaan noin 22 000 yöpymisvuorokautta yhdysvaltalaisille, mikä oli 23,2 prosenttia enemmän kuin maaliskuussa 2018. Japanilaisten yöpymiset lisääntyivät 13,6 prosenttia, ja heidän yöpymistensä määrä oli noin 16 000 vuorokautta. Yhdysvaltalaisten yöpymisiä kirjattiin eniten Uudenmaan majoitusliikkeissä, noin 14 000 vuorokautta.

Myös japanilaisten yöpymisistä yli puolet kirjattiin Uudellamaalla, jossa niitä tilastoitiin 8 400 vuorokautta. Aasian maista tulleiden matkailijoiden yöpymisiä kirjattiin koko maassa 100 500 vuorokautta, mikä oli 7,1 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Näistä kiinalaisten osuus oli noin 21 000 yöpymisvuorokautta.

Lapissa aasialaisten yöpymiset laskivat 0,5 prosenttia edellisvuodesta ja niitä kirjattiin lähes 48 000 vuorokautta, kun taas Uudellamaalla aasialaisten yöpymiset lisääntyivät 8,3 prosenttia ja heille tilastoitiin reilut 38 500 yöpymisvuorokautta. Lapin majoitusliikkeissä kirjattiin kaikkiaan 222 500 ulkomaisten matkailijoiden yöpymistä ja Uudenmaan majoitusliikkeissä 201 000 yöpymisvuorokautta.

Maaliskuussa ulkomaisten matkailijoiden yöpymiset lisääntyivät Lapissa 5,7 prosenttia, kun taas Uudellamaalla ulkomaiset matkailijat yöpyivät 3,2 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin. Lapin osuus kaikista ulkomaisista yöpymisistä oli 39 prosenttia ja Uudenmaan osuus 35 prosenttia.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *