Suora lentoreitti Turusta Puolan Krakovaan avautui vapunpäivänä

Lentoyhtiö Wizz Air jatkaa uusien lentoyhteyksien avaamista Turusta. Yhtiö aloitti vapunpäivänä 1. toukokuuta reittilennot Turusta Puolan Krakovaan. Reittiä operoidaan kahdesti viikossa, keskiviikkoisin ja sunnuntaisin.

Wizz Air on tehnyt viime aikoina useita avauksia Turusta Eurooppaan. Viime marraskuussa yhtiö aloitti lennot Turusta Liettuan Kaunasiin. Suora reitti Turusta Lontoon Lutonin lentoasemalle avataan 2. heinäkuuta ja Makedonian pääkaupunki Skopjeen 3. heinäkuuta.

Turun lentoasemalla uutta yhteyttä juhlistettiin vapunpäivänä avajaisjuhlalla, saapuvalle lennolle tehdyllä vesitervehdyksellä ja avajaisnauhan leikkauksella.

Krakova on Puolan vanhimpia kaupunkeja. Krakovan asukasluku on noin 800 000 (esikaupunkeineen noin 1,2 miljoonaa) ja sen on Puolan toiseksi suurin kaupunki pääkaupunki Varsovan jälkeen.

Etelä-Puolassa sijaitseva Krakova on kaunis kaupunkikohde, jonka historia ulottuu aina keskiajalle asti. Krakova oli Puolan pääkaupunki 1500-luvun lopulle saakka. Historiallisen kaupungin arkkitehtuuri on poikkeuksellisen upea, ja Krakovan läpi virtaava Veiksel-joki tuo kaupunkiin oman tunnelmansa.

Viralliselta nimeltään Krakova Johannes Paavali II:n kansainvälinen lentoasema Krakova–Balice sijaitse reilun kymmenen kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Lentokentältä on bussiyhteys keskustaan.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *