Valtteri Bottas hakee äitienpäiväkisasta lahjaa äidilleen: “Voitto olisi mukava lahja”

Valtteri Bottaksen mukaan Ferrarin ja Mercedeksen vauhdissa ei ole ollut suuria eroja, vaikka Mercedes on hallinnut alkukautta.

Valtteri Bottaksen aloitus formula ykkösten MM-kauteen on ollut loistava, niin kuin Mercedes-tallillakin. Neljä kisaa, neljä kaksoisvoittoa, ja Bottaksella on paikka MM-kärjessä pisteen edellä tallitoveri Lewis Hamiltonia.

Hallinnan jatkaminen on toiveissa karavaanin saapuessa Barcelonaan. Sunnuntaina ajettava kisa on Bottakselle tärkeä erityisen vieraan ansiosta.

– Tämä kisa osuu perinteisesti äitienpäivään, ja yleensä äitini tulee tänne. Ja hän tulee tänäkin vuonna. Voitto olisi mukava lahja hänelle, ja se olisi mukavaa minullekin, Bottas totesi torstaina GP-viikonlopun alkuruljanssissa.

Bottaksen äiti voi hyvinkin nähdä poikansa voittavan Barcelonassa. Mitä luultavimmin Bottas taistelee ainakin kärkisijoista, sen verran dominoivaa Mercedeksen toiminta on ollut. Pisteenä iin päällä ovat myös Bottaksen varmat otteet aiempiin vuosiin verrattuna.

– Jos teet kovasti töitä, on vain ajan kysymys, milloin asiat alkavat sujua hyvin. Olen tyytyväinen kauden alkuun, mutta myös talli on ollut todella vakuuttava. Ja tällä hetkellä menossa on hyvä taistelu Lewisin kanssa, Bottas miettii.

F1-maailmassa on ihasteltu paitsi Bottaksen tuloksia, myös hänen itseluottamuksensa kasvua. Kuuma kysymys on, pitääkö viisinkertainen maailmanmestari Hamilton tallikaveriaan vakavana uhkaajana MM-taistossa. Tai kuten Bottakselta kysyttiin torstaina, “pelkääkö Lewis sinua MM-uhkaajana?”.

– Sitä on varmaan parempi kysyä Lewisilta. Mutta uskoisin niin olevan, Bottas vastasi.

– Jos katsoo tuloksia, näyttää siltä, että olemme neljän kaksoisvoiton myötä dominoineet. Mutta puhtaassa vauhdissa ei mielestäni ole suuria eroja meidän ja Ferrarin välillä.

– Kyse on ollut pienistä yksityiskohdista aika-ajoissa ja siinä, mitä kisoissa on sattunut. Ferrari on vissiin tuomassa tänne Barcelonaan uuden voimanlähteen, joten katsotaan, miten se toimii. Mutta on meilläkin joitain uusia osia, joten katsotaan nyt, Bottas päättää.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *