Kotimaan matkailusta ennustetaan kesän nousevaa matkailutrendiä

Ilmastohuolet nostavat kiinnostusta lähimatkailuun. Paikallisuus kiinnostaa varsinkin nuoria.

Suomen Matkailuorganisaatioiden yhdistyksen Suoman teettämän kyselytutkimuksen mukaan suomalaisten kiinnostus kotimaanmatkailua kohtaan on nousussa, kun yhä useammat kiinnittävät huomiota matkailun ilmastovaikutuksiin. Varsinkin nuoret ovat kiinnostuneista matkailemaan kotimaassa.

Suoma ry:n kyselytutkimuksen mukaan tulevana kesänä jopa 74 prosenttia suomalaisista aikoo matkustaa kotimaassa. Kolmen viime vuoden aikana kotimaanmatkailua ovat eniten lisänneet 18-44-vuotiaat.

18-24-vuotiaista jopa 43 prosenttia sanoo lisänneensä kotimaanmatkailua ja 25-44-vuotiaistakin 36 prosenttia. Nuoremmista ikäryhmistä etenkin 25-34-vuotiaiden joukossa tärkeimmäksi syyksi nousee kiinnostus paikallisuuteen. Kolmannes samasta ikäryhmästä on lisännyt matkustusta kotimaassa, koska se on ilmastoystävällisempää, kertoo tiedote.

Kyselytutkimuksen mukaan vanhemmat ikäluokat pitävät kotimaan matkailun tuntuvasti kalliimpanan kuin nuoret.

Tiedotteen mukaan esimerkiksi 45–54-vuotiaista 41 prosenttia pitää kotimaanmatkailua kalliina, kun taas 25–34-vuotiaista vain 30 prosenttia ja alle 24-vuotiaista enää 17 prosenttia.

Kyselytutkimuksen vastaajien kiinnostuksen kärjessä ovat tänä kesänä luontokohteet, kaupunkikohteet, päiväretket lähiseuduille, retkeily ja patikointi, hyvinvointilomat hotellissa tai kylpylässä ja lomamökit.

Kyselytutkimus toteutettiin online-kyselynä Bilendin ylläpitämässä M3 Panelissa huhtikuussa.

Kyselyyn vastasi yhteensä 1 000 täysi-ikäistä suomalaista, ja otos painotettiin iän, sukupuolen ja asuinalueen mukaan vastaamaan suomalaista väestöä valtakunnallisesti. Tutkimuksen virhemarginaali on 3,1 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *