Naiset ja korkeasti koulutetut matkustelevat eniten ulkomaille – Yli kolmasosa ei matkustanut ollenkaan

Naiset, pääkaupunkiseudulla asuvat ja korkeasti koulutetut suomalaiset matkustavat eniten ulkomaille lomamatkoille.

Vertailusivuston teettämän tutkimuksen mukaan 37 prosenttia suomalaisista ei tehnyt yhtään ulkomaanmatkaa kuluneen vuoden aikana. Lomamatkustaminen näyttäisi jakavan suomalaisia maantieteellisen sijainnin, sukupuolen ja koulutustason perusteella.

Helsingin ja Uudenmaan seudulla matkustaminen oli vähemmän yllättäen yleisempää kuin Pohjois- ja Itä-Suomessa. Pääkaupunkiseudulla vähintään yhden ulkomaanmatkan viimeisen vuoden aikana teki 74 prosenttia vastaajista, kun taas Suomen pohjoisissa ja itäisissä osissa asuvista hädin tuskin yli puolet. Ero selittynee ainakin pääkaupunkiseudun paremmilla yhteyksillä ulkomaailmaan.

Naisista vähintään yhden ulkomaanmatkan vuoden aikana teki 42 prosenttia, kun taas miehistä vain 31 prosenttia vastaajista. Toinen selkeä jakava tekijä matkustamisessa oli tutkimuksen mukaan koulutustaso, yliopiston käyneet käyneet matkustivat yli kaksi kertaa enemmän kuin vain peruskoulun varassa olevat. Yksi vähän matkustava ihmisryhmä oli myös lapsiperheet, joissa on pieniä lapsia.

VertaaEnsin.fi:n tilaama tutkimus toteutettiin internet-kyselynä YouGov Finlandin kuluttajapaneelissa. Otos painotettiin vastaamaan suomalaista aikuisväestöä valtakunnallisesti, ja siihen vastasi noin 1000 ihmistä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *