Junaliikenteeseen 49 uutta vuoroa – Näillä rataosuuksilla iloitaan uusista vuoroista

Junaliikenteen vuoromärä lisääntyy 49 vuorolla. Vuorot tulevat myyntiin viimeistään kaksi kuukautta ennen liikenteen alkua. Uudet vuorot tulevat liikenteeseen joulukuussa 2019.

Keskeisimmät muutokset:

– Helsinki–Oulu: Yksi uusi vuoro arkisin Helsingistä Ouluun ja kaksi uutta vuoroa Oulusta Helsinkiin. Matka-aika lyhenee keskimäärin 13–18 minuuttia, mikäli nopeusrajoitukset sallivat.

– Helsinki–Tampere: Yhteensä 3 uutta vuoroa arkisin Helsingistä Tampereelle ja 4 toiseen suuntaan.

– Helsinki–Vaasa: Yhteensä 2 uutta vuoroa arkisin Helsingistä Vaasaan ja yksi uusi vuoro Vaasasta Helsinkiin. Matka-aika kasvaa keskimäärin 5 minuuttia, neljään nopeimpaan vuoroon ei tule muutoksia matka-aikaan. Helsingistä Vaasaan pääsee jatkossa jo hieman kello 9 jälkeen ja illalla Vaasasta Helsinkiin nykyistä myöhemmin.

– Helsinki–Jyväskylä–(Kuopio): Yhteensä yksi uusi vuoro molempiin suuntiin. Pieksämäen ja Jyväskylän väliltä poistuu vähäisen kysynnän takia yksi junavuoro molempiin suuntiin.

VR kertoo junamatkustuksen suosion kasvaneen viime vuosina voimakkaasti – markkinaehtoisen kaukoliikenteen matkamäärät kasvoivat vuosina 2015-2018 26 prosenttia. Uusilla vuoroilla VR vastaa kasvaneeseen kysyntään.

– Tavoitteenamme on ollut paitsi nopeuttaa matka-aikoja myös lisätä uusia vuoroja suosituimmille reiteille, joissa kasvua on ollut eniten. Vuoroja on lisätty korkean kysynnän ajankohtiin palvelemaan työmatkaliikennettä sekä niihin ajankohtiin, joissa vuoroja ei tällä hetkellä kulje. Lisäksi olemme pyrkineet lisäämään myös paikkakapasiteettia kysytyimmille vuoroille, kertoo VR:n suunnittelujohtaja Juho Hannukainen.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *