Lieksa tiivistää yhteistyötä kiinalaisen ystävyyskaupungin kanssa

Posiviivinen yleishenki jäi päällimmäisenä Lieksan kaupunginjohtaja Jarkko Määttäsen mieleen kiinalaisen Deqingin piirikunnan alueen delegaation vierailusta Lieksaan. Deqingin alueen päättäjistä ja yritysmaailman edustajista koostunut ryhmä tutustui viime viikolla kolmen päivän ajan muun muassa Lieksassa toimiviin yrityksiin ja matkailukohteisiin.

– Yritysvierailut olivat hyvin onnistuneita. Porokylän Leipomon ja Binderholz Nordicin tuotannoista ja tuotteista he olivat aidosti kiinnostuneita ja miettivät tuotteiden mahdollisuuksia Kiinan markkinoilla, Jarkko Määttänen kertoi.

Delegaatio vieraili Pielisen museolla, osallistui Ruunaalla koskenlaskuun ja näki Kolin kansallismaiseman.

– Ruunaan koskenlasku oli erityisen positiivinen elämys ja sai vierailijoilta peukutuksia. Pielisen museolla heitä kiinnosti vanha suomalainen rakennustapa, joka on ollut hyvinkin aikaa kestävää. Kolilla puolestaan kansallismaisema herätti ihastusta. Matkailun esityksistä kiinnostavimpana pidettiin kestävän matkailun toteuttamista silloin, kun matkailijamäärät ovat suuria, Määttänen selvitti.

Määttäsen mukaan kiinalaiset olivat kiinnostuneita yhteistoiminnasta ja suomalaisten tavoista tehdä asioita.

– Kiinalaiset myös selvästi miettivät vierailukohteissa sitä, mitä yhteistyömahdollisuuksia kohteella olisi tarjottavana. Delegaatio kävi myös Joensuussa Karelia ammattikorkeakoulussa. Siellä kiinnostusta herätti Karelian tekemä laaja yhteistyö kiinalaisten toimijoiden kanssa, Määttänen sanoi.

Lisää kiinalaisten vierailusta Lieksan Lehdessä 18.6.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *