Monday, 30 November 2020
Facebook
Twitter

Tiesitkö? Näin matkailu voi tehdä sinusta fiksumman

Matkailu tekee sinusta fiksumman ja laajentaa yleistietoasi, jos teet sen sopivalla tavalla, kertoo CNN. Huomioi nämä asiat seuraavan kerran, kun lähdet reissuun.

Matkustus tekee sinusta fiksumman, koska se on muutos arjen rutiineihin ja vaatii siksi sopeutumista, kirjoittaa CNN Travel. Matkustamisessakin korostuu kuitenkin oman asenteen merkitys ja loman aikana läsnäolon laatu – lue, miten voit itse niihin vaikuttaa.

Mene uuteen kohteeseen

Vanha tuttu paikka voi tuntua paremmalta vaihtoehdolta, mutta uusi paikka saa oppimaan uutta ja menemään mukavuusalueesi ulkopuolelle.

Älä pelkää draamaa

Matkusteluun liitettyä draamaa tai riitaa ei kannata pelätä. Toisinaan matkakumppanien kanssa tulee riitaa tai matkalla eksytään, mutta se ei lopulta ole kovin vakavaa.

Matkailu vaatii jonkinlaista kaaoksen sietämistä, koska uudessa ympäristössä monikaan asia ei ole tuttu.

Ulos autoista ja vähennä somea

Junissa ja autoissa matkustus voi olla eräänlainen elämys sekin, mutta kannattavampaa on lähteä ulos autosta katselemaan kohdetta luontoon. Luonto ja luonnossa oleilu on hyväksi tutkimusten valossa.

Yhdysvaltalaistutkimuksen mukaan neljän päivän luonnossa oleilu ilman älypuhelimia kasvatti koehenkilöiden luovuutta ja ongelmanratkaisykykyä viidelläkymmenellä prosentilla. Retkeily ja ulkoilu luonnossa tekee senkin nojalla hyvää.

Säilytä tämä asenne kohteesta riippumatta

Kokonaisuutena matkalla kannattaa pitäytyä mukavuusalueensa ulkopuolella. Sen asenteen kautta omaksut uutta ja kohteen kulttuuria paremmin.

Menitpä lentäen kauemmas tai pysytpä sitten kotimaassa, avoimesta asenteesta on apua. Suomessa on erityisesti viikonloppumatkalle sopivia luontokohteita, joihin kannattaa tutustua nyt lämpimän alkusyksyn aikaan.

Lähde

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *