Monday, 30 November 2020
Facebook
Twitter

Vilkkain mökkien vuokrausaika on nyt käsillä – “Parhaat menevät päältä nopeasti”

Vuoden vilkkain mökkien varausaika on alkanut elokuussa. Tällä hetkellä mökkejä vuokrataan lähikuukausien lisäksi jo jouluksi sekä talvi- ja kesälomille, selviää Nettivuokrauksen tiedotteesta.

Yhtiön tilastojen mukaan vuokramökkejä varattiin viime vuonna erityisesti syksyllä ja tammikuussa.

– Kesälomien jälkeen aletaan nopeasti suunnitella ja varata seuraavia lomia. Parhaat menevät päältä. Mökkeilijät arvostavat yleensä mahdollisimman lyhyttä ajomatkaa, hyvää varustetasoa ja sijaintia, Nettivuokrauksen tuotepäällikkö Linda Tverin kertoo tiedotteessa.

 Maaliskuu oli viime vuonna yllättäen suosituin vuokramökkeilykuukausi.

– Mökkeilykautena tunnettu heinäkuu jäi toiselle sijalle ja joulukuu sijoittui kolmanneksi. Viime vuonna osa koulujen talvilomista ajoittui helmi-maaliskuun vaihteeseen ja pääsiäinenkin osui maaliskuulle. Talvella suunnataan paljon esimerkiksi laskettelukeskusten läheisyyteen, tiedotteessa kerrotaan.

Mökkikansana tunnetut suomalaiset suosivat yhä enemmän mökin vuokraamista, yhtiö toteaa tiedotteessaan. Vuokrausten määrä on kasvanut yhtiön tilastojen mukaan viime vuosina yli 10 prosenttia vuosittain.

Kun vuonna 2018 Nettimökki-palvelussa vuokrattiin 44 026 mökkiä, vuonna 2009 määrä oli vain 9 406. Tänä vuonna on tehty jo 32 078 mökkivuokrausta, mikä on yli 19 prosenttia enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan, tiedotteessa todetaan.

– Mökkilomasta nautiskelu ei enää edellytä loma-asunnon omistamista. Vuokramökeillä voi tutustua täysin uusiin paikkoihin ja välttyy oman mökin työleireiltä, Tverin toteaa tiedotteessa.

Lähde

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *