Monday, 30 November 2020
Facebook
Twitter

Savonlinnan matkailusta kuuluu hyvää

Matkailijoiden yöpymisten kasvu kymmenellä prosentilla Savonlinnan seudulla ensimmäisellä vuosipuolisokolla on hyvä uutinen.

Viime syksynä Savonlinnan seudun matkailun toimitusjohtajana aloittanut Jaana Komi voi olla tyytyväinen, sillä matkailun kehityksen suunta on se, mitä seudulla on odotettu. Luvuista tosin puuttuu vielä toinen vuosipuolisko, mutta niin Savonlinnan Oopperajuhlilta, Elojubileesta, Luontoelokuvafestivaaleilta kuin muistakin loppukesän tapahtumien yleisömääristä on kuulunut pelkkää hyvää.

Savonlinnan seudun matkailullisesta vetovoimasta kertoo myös se, että vaikka majoituskapasiteettia oli tänä kesänä noin 90 petipaikan verran enemmän kuin viime vuonna, on hotellihuoneen keskihinta noussut kuluvan sesongin aikana noin 20 eurolla. Lisääntynyt kilpailu ei siis ole syönyt kannattavuutta vaan päinvastoin.

Toimitusjohtaja Komin esittämät kehittämiskohteet kuten Savonlinnan kauppatori sekä urheilu- ja liikuntamatkailu ovat hyviä asioita. Kauppatori tarvitsee uutta virtaa, jotta se pysyisi Savonlinnan matkailun sydämenä ja seudun ilmasto, maasto ja vesistö huikeine maisemineen kelpaisivat varmasti monelle joukkoliikunta- tai urheilutapahtumalle.

Mielenkiintoista sen sijaan on, kuinka pystytään hyödyntämään Saimaan rannoilla tyhjillään olevia kesämökkejä, jotka ovat jääneet sukupolville, joita mökkeily ei enää kiinnosta. Varmasti myös vaatimattomillekin mökeille löytyisi vuokraajansa, jos niistä olisi kattavasti tietoa ja joku, joka huolehtisi käytännönasioista.

Matkailumarkkinointi tarvitsee euroja, mutta hyvää markkinointia voi tehdä jokainen seudun asukas. Hyvä sana kiirii kauas, mutta myös hyvä ja ystävällinen palvelu kruunaa monen matkailijan loman.

Lähde

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *