Uutissuomalainen: Pietarin junien matkustajamäärien odotetaan nousevan tänä vuonna ennätyslukemiin

On toistaiseksi epäselvää, käykö lokakuun alusta mahdollisesti voimaan tuleva maksuton viisumi Allegro-junissa.

Pietarin junien matkustajamäärät ovat kasvaneet lähes 20 prosenttia viime vuodesta, kirjoittaa Uutissuomalainen.

VR:n Venäjän-liikenteen päällikkö Viktoria Hurri sanoo Uutissuomalaiselle, että yhtiö ennustaa yli puolen miljoonan matkustajan nousevan Allegro-junan kyytiin tänä vuonna. Se olisi kaikkien aikojen ennätys.

Hurrin mukaan lokakuun alusta mahdollisesti voimaan tuleva maksuton sähköinen viisumi lisäisi matkustajamääriä entisestään. Toistaiseksi on kuitenkin epäselvää, käykö kyseinen viisumi Allegro-junissa.

Venäläinen ABNews kertoi perjantaina Venäjän liikenneministeriön valmistelemasta määräyksestä. Siinä on listattu raja-asemia, joilla sähköinen viisumi kelpaa. ABNewsin mukaan listalta puuttuu Viipurin asema ja Pietarissa sijaitseva Finljandski vokzal eli Suomen asema, jotka ovat Allegro-junan matkustajien maahantulopaikkoja.

Lähde