Forbes valitsi syksyn parhaat matkakohteet – näin listalla olevaa Suomea hehkutetaan

Suomen Lapissa saa nauttia yksityisyydestä, joka on matkailukohteissa harvinaista.

Peru

Listan ensimmäinen matkakohde vaikuttaa suorastaan hassulta. Eivätkö kaikki halua matkusta Peruun, oli vuodenaika mikä tahansa?

Saattaa olla niinkin, mutta juuri nyt matka kannattaa aiempaa enemmän, Forbes neuvoo.

Julkaisu hehkuttaa etenkin kymmenen päivän mittaista retkeä, jossa patikoidaan huikeissa vuoristomaisemissa ja majoitutaan maailman korkeimmalla sijaitsevissa majapaikoissa. Matkan kohokohtana on tietenkin muinainen inkakaupunki Machu Picchu.

Ja mikä ilahduttavinta, REI Adventuresin järjestämä matka on vastuullinen. Tuotoilla tuetaan muun muassa paikallisia naisia ja lapsia.

Suomi

Suomi mainittu, jälleen!

Kerroimme viime viikolla reppureissaajalistauksesta, jonka ykkössijalla komeili tuttu maa.

Suomea hehkutetaan myös Forbesin artikkelissa.

Julkaisu nostaa esille erityisesti Suomen Lapin, joka tunnetaan yleensä talvimatkailukohteena. Forbesin mukaan Suomen Lappiin kannattaa kuitenkin matkustaa syksyllä, kun matkailuryysistä ei ole.

Syksy on loistava ajankohta Lapin matkalle myös siitä syystä, että maisema hehkuu oranssin ja punaisen eri sävyissä. Ruska tekee maisemasta yllättävän värikkään.

Forbes mainitsee, että Lappia on monesti kuvailtu kahdeksan eri vuodenajan alueeksi. Vanhan kansan mukaan Lapissa on syyskesä, syksy, syystalvi, talvi, kevättalvi, kevät, kevätkesä ja kesä. Vuodenajan muutokset näkyvät tietenkin luonnossa, jolloin matkailija kokee Lapin eri kuukausina aivan eri tavalla.

Forbes hehkuttaa myös revontulia, joiden bongaamiseen on syksyllä talvea paremmat edellytykset. Lapin eristyksissä oleva sijainti ja yksityisyys, jota paikka parhaimmillaan tarjoaa, ovat nykypäivänä todellista luksusta, jota ei joka matkakohteessa ole tarjolla.

Hollanti

Forbes kutsuu Hollantia aliarvostetusti matkakohteeksi. Vaikka Amsterdamin kanaalit ovat viime vuosina olleet suosittu ihailun kohde, maasta löytyy paljon muutakin nähtävää.

Oletko koskaan harkinnut vierailua vaikkapa hallintokaupunki Haagissa, jota Forbes kuvailee yhdeksi koko Euroopan eleganteimmaksi matkakohteeksi? Toinen vaihtoehto on juustokaupunkina tunnettu Alkmaar, jossa järjestetään syyskuun lopussa juustomarkkinat.

Syyskuu on Hollannin-matkaan muutenkin mainio ajankohta, sillä maaseutumatkailu on nyt parhaimmillaan. Lisäksi maassa järjestetään kukkaisparaati, joka kulkee 40 kilometrin matkan Noordwijkista Haarlemiin.

Tänä vuonna tulee lisäksi 350 vuotta taidemaalari Rembrandtin kuolemasta. Juhlavuosi on huomioitu maassa lukuisissa näyttelyissä ja tapahtumissa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *