Uudet lentoreitit Kiinan ja Suomen välillä luovat kysyntää matkailulle – Koulutusmatkojen osuus räjähdysmäisessä kasvussa tänä vuonna

Perinteinen matkailu Lappiin on suosittua kiinalaisten parissa, mutta myös kesäiset lomamatkat järvien läheisyyteen sekä lapsille ja nuorille suunnatut koulutusmatkat nostavat päätään.

Lapin matkailu on ennätyksellisessä nosteessa Kiinassa. Joidenkin matkanjärjestäjien mukaan kysyntä Suomen kohteisiin ei ole koskaan ollut näin kovaa kuin tulevana talvena, kertoo Visit Finlandin Kiinan yksikön johtaja David Wu blogissaan.

”Olemme saaneet melko hyvää palautetta yhteistyökumppaneiltamme eri kaupungeista, kuten Pekingistä, Shanghaista, Nanjingista, Hangzhousta, Guangzhousta, Shenzhenista, Hong Kongista jne.”

Päähuomio on edelleen perinteisissä talvisissa Lapin kohteissa, mutta Kiinassa on myös alettu kiinnostumaan Suomen kesästä ja erityisesti kohteista järvien läheisyydessä, Wu kertoo.

Myös koulutukseen liittyvä matkailu on lisääntynyt voimakkaasti tänä vuonna, mikä on jopa vallannut markkinoita perinteisiltä ryhmämatkoilta.

”Uuden sukupolven vanhemmat lähettävät lapsensa mielellään ammattimaisesti järjestetylle ryhmäleirille jonnekin päin maailmaa, kuten Suomeen, kesälomien ajaksi”, hän kertoo.

Yksi selittävä tekijä myönteiselle kehitykselle on uudet lentoreitit, joita on syntynyt Suomen ja Kiinan välille.

Uudet reitit, kuten Tibet Airlinesin Helsingin ja Jinanin, JuneYao AirlinesinHelsingin ja Shanghain sekä Finnairin Helsingin ja Guangzhoun välillä tarjoavat suuremman kapasiteetin ympäri vuoden, ja samalla kasvattavat kysyntää matkailulle.

Suurin kasvua jarruttava tekijä on taas kauppasodan luoma globaali epävarmuus, joka on vaikuttanut myös Kiinan ja Suomen väliseen matkailuun.

Visit Finlandin David Wu kertookin, että varauksista huolimatta kesän todellinen myynti jäi selvästi alle odotusten.

Koulutuslomistako uusi hitti?

Wu uskoo, että ympärivuotinen koulutukseen perustuva matkailu voi jopa mullistaa alaa Suomen kannalta myönteiseen suuntaan.

Kiinalaiset kuitenkin vaativat koulutusmatkoilta paljon.

Matkoilta odotetaan paljon koulutukseen liittyviä elementtejä, eikä vain turhanpäiväistä aktiviteettia tai nähtävyyksien kiertelyä.

Hänen mukaansa suomalaisen koulutuksen arvo tunnetaan jo markkinoilla ja kysyntää on, mutta tuotteiden kanssa on vielä paljon kehitettävää.

Wu kyseenalaistaakin sen, pystyvätkö perinteisten matkailutuotteet vastaamaan enää nuorten sukupolvien tarpeisiin.

Lähde

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *