Thursday, 1 October 2020
Facebook
Twitter

Iloa syksyyn! Viisi tapaa nauttia vuodenajasta

Syksykö ankeaa aikaa? Ei ole, jos sen vain täyttää hauskalla tekemisellä.

Aftonbladetin innoittamina listasimme keinoja, joilla syksyyn saa iloa ja intoa.Konstit vieläpä löytyvät läheltä.

1. Tee luontoretki

Luonnossa retkeily on oiva tapa nauttia syksystä, onhan Suomi juuri valittu maailman parhaaksi luontomatkakohteeksikin. Maisemat ovat ruskan aikaan komeimmillaan, eikä sää ole liian kuuma. Sateelta vastaan voi suojautua kunnollisilla varusteilla.

Ruskaretken kohteeksi sopii niin kansallispuisto kuin ihan lähimetsäkin. Lapin komein ruska on nyt aluillaan, etelässä sen loistoa saa vielä odotella.

2. Kävele hautausmaalla

Hietaniemen hautausmaalla Helsingissä on näyn kaunista syksyn ruskan aikaan. Hautausmaat ovat siinä mielessä hyvä ulkoilukohteita, että niitä löytyy aivan kaupunkien ja taajamien sydämestä, tai ainakin keskustojen tuntumasta.

Alkusyksystä hautausmaitakin värittää ruska, vuodenajan edetessä niillä pääsee ihailemaan kynttilänvaloa. Erityisen kauniita retkikohteita hautausmaat ovat pyhäinpäivän aikaan.

3. Käy sadonkorjuujuhlilla

Sienet kuuluvat syksyn herkkuihin.Eri puolilla Suomea järjestetään sadonkorjuujuhlia ja markkinoita. Näissä tapahtumissa pääsee nauttimaan syksyn sadosta ja ostamaan herkullista täytettä ruokavarastoihin.

Pistäydy vaikkapa Ahvenanmaan sadonkorjuujuhlilla 20.-22. syyskuuta, Turun saariston sadonkorjuujuhlilla 14. syyskuuta tai vaikkapa Helsingin silakkamarkkinoilla 5.-12. lokakuuta.

4. Viihdy huvipuistossa

Koko perhe viihtyy huvipuistojen syystapahtumissa.
Vaikka kesä onkin ohi, ei se tarkoita vielä huvipuistokauden päättymistä: sekä Linnamäki että Särkänniemi avaavat porttinsa syystapahtumien ajaksi.

Helsingin Linnanmäellä vietetään kauhutapahtuma Iik Weekiä 7.-22.9, sekä Valokarnevaalia 10.-20.10. Kauhuviikon zombit lepäävät kuitenkin maanantain ja tiistain, jolloin puisto on suljettu.

Särkänniemen Karmivaa karnevaalia puolestaan vietetään 12.-19. lokakuuta.Maanantaina 14. lokakuuta puisto on kuitenkin kiinni.

5. Virkisty kylpylässä

Suomesta löytyy monenlaisia kylpylöitä. Karjalan luonto ja kulttuuri näkyvät Nurmeksessa sijaitsevassa Bomban kylpylässä.
Kylpylävierailu voi tuoda hivenen kesää syksyn keskelle. Eri puolelta Suomea löytyy kylpylöitä moneen makuun: tarjolla on niin perheen pienimmille sopivia vesipuistoja kuin aikuisten makuun olevia hemmottelukylpylöitäkin.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *