Rovaniemeläinen yrittäjä aikoo avata pop up -hotellin pohjoisnavalla

Hotellimatka pohjoisnavalle on mahdollinen ensi keväänä, jos lompakosta löytyy 100 000 euroa.

Rovaniemeläinen yritys Luxury Action avaa pohjoisnavalla pop up -hotellin ensi keväänä, kertoo uutiskanava CNN. Ylellisiin matkailupalveluihin erikoistunut yhtiö siirtää 10 lämmitettävää lasi-iglua pohjoisnavalle huhtikuuksi ja markkinoi niitä kansainvälisesti North Pole Igloos -nimellä.

Yhtiön perustaja Janne Honkanen sanoo CNN:n haastattelussa, että pohjoisnapa on ollut pitkään maapallon eksklusiivisin matkailukohde, mutta siellä ei ole ollut tarjolla mitään mukavaa majoitusvaihtoehtoa. Vain noin tuhat henkilöä käy pohjoisnavalla vuodessa, ja he majoittuvat yleensä kylmissä teltoissa.

Matkailu pohjoisnavalle on myös käytännössä mahdotonta suuren osan vuodesta. Sinne voi kuitenkin lentää helikopterilla huhtikuisin, ja silloin pohjoisnavalle voidaan kuljettaa painavaa tavaraa ja ihmisiä.

North Pole Igloos -hotelli aikookin olla auki ensi keväänä sen aikaa, kun helikopteriliikenne on mahdollista eli huhtikuun ajan. Iglut ja matkailijat siirretään sinne Huippuvuorilta.

Honkasen mukaan hotellissa on tarjolla muun muassa lämmin sisävessa, keittiömestari sekä henkilökuntaa opastamassa ja turvaamassa matkailijoita.

– Mukavuuksista huolimatta matkailijoilta vaaditaan kuitenkin tutkimusmatkailijan tai tiedemiehen asennetta, Honkanen sanoo CNN:lle.

Suomessa asiasta on kirjoittanut ainakin Lapin Kansa.

Lähde

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *