Thomas Cookin konkurssi vaikuttaa myös pohjoismaisten matkatoimistojen matkoihin – Maanantain lennot peruttu Tjäreborgilla, Spiesillä, Vingillä ja Globetrotterilla

Thomas Cookin omistama saksalainen Condor jatkaa lentojaan normaalisti.

Maailman vanhimman matkatoimiston, brittiläisen Thomas Cookin konkurssi peruu myös useiden pohjoismaisten matkatoimistojen asiakkaiden matkat. Tjäreborgin julkaiseman tiedotteen mukaan Thomas Cook Airlines Scandinavia ei voi lentää, joten matkanjärjestäjän Pohjoismaissa toimiva johto on päättänyt perua yhtiön kaikki maanantaina lähtevät lennot.

Thomas Cook Northern Europeen kuuluvat pohjoismaisista matkanjärjestäjistä Tjäreborg, Ving, Spies ja Globetrotter.

– Olemme äärimmäisen pahoillamme tilanteesta ja asiakkaillemme aiheutuvasta harmista ja mielipahasta. Viimeiseen asti pyrimme järjestämään asioita niin, että lennot olisi voitu lentää. Se osoittautui kuitenkin mahdottomaksi ja maanantain lennot on pakko perua, Thomas Cook Northern Europen konsernijohtaja Magnus Wikner pahoittelee tiedotteessa.

Peruuntumiset vaikuttavat Pohjoismaissa tuhansien ihmisten matkasuunnitelmiin. Peruuntumisista uutisoivat muun muassa Tanskan yleisradioyhtiö DR, Norjan yleisradioyhtiö NRK ja ruotsalainen iltapäivälehti Aftonbladet.

Thomas Cookin omistama saksalainen Condor on sen sijaan ilmoittanut jatkavansa lentojaan normaalisti.

Spiesin viestintäpäällikkö Lisbeth Nedergaard sanoo DR:n haastattelussa, ettei lähipäivien lomalentojen toteutumisesta pysty vielä sanomaan mitään. Hän kuitenkin vakuuttaa, että kaikki nyt ulkomaanmatkalla olevat pääsevät kotiin.

Myös viestintäpäällikkö Fredrik Henriksson Vingistä vakuuttaa, että yhtiö tekee kaikkensa saadakseen matkalaiset takaisin kotiin, uutisoi Dagens Nyheter.

Lähde

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *