Ostitko keikkaliput konkurssiin menneeltä tapahtumajärjestäjältä? – Näin saat rahasi takaisin

Kilpailu- ja kuluttajaviraston mukaan mahdollisuus rahojen palautukseen riippuu kuluttajan käyttämästä maksutavasta.

Kuluttajan on Kilpailu- ja kuluttajaviraston mukaan mahdollista saada rahansa takaisin, jos hän on ostanut lipun tapahtumajärjestäjä Live Entertainment Finlandin peruuntuneeseen konserttiin. Yritys asetettiin konkurssiin 19.9.2019.

Kuluttajan mahdollisuudet saada rahat takaisin peruutetusta konsertista riippuvat hänen käyttämästään maksutavasta. Jos pääsylippu on maksettu luottokortilla, hinnan palautusta voi vaatia myös luottokorttiyhtiöltä.

Myös maksukortin debit-ominaisuudella maksetuista ostoksista voi mahdollisesti vaatia hyvitystä korttiyhtiöltä, jos yhtiö on korttiehdoissaan tai muutoin tähän sitoutunut.

Jos kuluttaja on maksanut lippunsa verkkopankissa tai muulla tavalla ennakkoon, saataviaan voi mahdollisesti aikanaan valvoa konkurssissa.

Virasto kehottaa kuluttajia seuraamaan konkurssipesän tiedotusta ja ottamaan tarvittaessa yhteyttä konkurssipesän pesänhoitajaan, asianajotoimisto Fennoon.

Kuluttajat voivat tarvittaessa olla yhteydessä myös kuluttajaneuvontaan.

Lippuja myydään edelleen

Kilpailu- ja kuluttajaviraston tänä vuonna saamien yhteydenottojen perusteella kuluttajilla on ollut vaikeuksia saada rahojaan takaisin jo aiemmin peruuntuneista Live Entertainment Finlandin konserteista.

Viraston mukaan lippuja loppuvuoden konsertteihin myydään edelleen joissakin verkkokaupoissa. Se kehottaa niiden osalta kuluttajia seuraamaan lipunmyyjien tiedotteita. Kuluttajien on syytä huomioida, että etämyynnin peruutusoikeus ei koske konserttilippuja.

Taloussanomat kertoi aiemmin, että velkojana toimiva Verohallinto jätti konkurssihakemuksen Länsi-Uudenmaan käräjäoikeuteen 5. helmikuuta. Hakemuksen mukaan verottajalla on tapahtumajärjestäjältä saatavia yhteensä 660 410,15 euron edestä.

Live Entertainment Finland haki yrityssaneerausta maaliskuussa 2019. Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus hylkäsi hakemuksen 17.9. ja asetti yhtiön konkurssiin.

Suomen suurimpiin tapahtumajärjestäjiin kuuluva Live Entertainment Finland tunnetaan myös nimellä Eastway Live.

Lähde

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *