Portugalilaisyhtiö listasi parhaat maat kakkosasunnoille – Suomi toiseksi paras

Eteläeurooppalaisia houkutellaan asuntokaupoille Viroon ja Suomeen.

Suomi on toiseksi paras maa ostaa kakkosasunto. Näin julistaa ainakin kiinteistövälitykseen keskittyvä portugalilainen Imovirtual-palvelu, joka kertoo selvittäneensä parhaita asuntosijoituskohteita kansainvälisesti vertaillen.

Imovirtualin mukaan viisi parasta maata ostaa kakkosasunto ovat järjestyksessä Viro, Suomi, Islanti, Liettua ja Portugali. Toisessa maassa sijaitsevaan kakkosasuntoon on Imovirtuaalin mukaan näppärää ”paeta arjen yksitoikkoisuutta”.

Imovirtual vertaili 36 Oecd-maan olosuhteita kahdeksalla mittarilla. Niitä olivat asuntoneliömetrin keskihinta, sähkö-, lämmitys- tai kaasukulujen tapaisten palvelujen hinta, laajakaistan hinta, mahdolliset Airbnb-tuotot, ruuan hinta ja julkisen liikenteen hinta. Kaikki hinnat olivat keskimääräisiä hintoja.

Yritys laski kulut olettaen, että asukas asuu itse asunnossa puoli vuotta ja puoli vuotta pysyvässä kodissaan toisessa maassa.

Näiden lisäksi portugalilaisyhtiö otti huomioon elämisenlaatuindeksin ja turvallisuudesta kertovan indeksin.

Selvityksessään portugalilainen kiinteistövälittäjä käytti Suomen asuntojen keskihintana noin 3600 euroa per neliö. Tilastokeskuksen mukaan Suomen keskihinta oli elokuussa kuitenkin 2140 euroa. Imovirtualin ”Suomen keskihinta” tarkoittaneekin Helsingin seutua, missä keskihinta oli elokuussa noin 3800 euroa.

 Portugalilaisten selvitys ei ole tietenkään totuus mistään ja asumismieltymykset ovat henkilökohtaisia, mutta Imovirtualin mukaan Suomen ja Viron suunta ovat ”selvästikin parhaita paikkoja ostaa kakkosasunto ulkomailta”. Molemmissa maissa on yrityksen mukaan kaunista luontoa ja mahdollista elää laadukasta elämää. Jokunen sijoittaja ainakin Portugalissa saattaa innostua pohjoisesta.
  1. Viro
  2. Suomi
  3. Islanti
  4. Liettua
  5. Portugali
  6. Puola
  7. Tsekki
  8. Ruotsi
  9. Espanja
  10. Turkki

Lähde

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *