“On uskomatonta että voitimme tämän kovan kilpailun. Tämä osoittaa että Suomessa on maailmanluokan teknologiaa myös itseajaviin autoihin. Uskomme että tämä voitto tulee huomattavasti vauhdittamaan kansainvälistä kasvuamme”.

Sensible 4 toimittaa itseajaviin autoihin full-stack kokonaisratkaisua, joka mahdollistaa ajoneuvojen täyden automatisoinnin käyttämällä pelkästään yhtiön omaa ohjelmistoa.

Sensible 4:n järjestelmä mahdollistaa itseajavien ajoneuvojen toiminnan myös haastavissa sääolosuhteista. Yhtiö on kehittänyt ja testannut teknologiaansa Suomen vaihtelevissa keleissä, minkä vuoksi Sensible 4:n itseajavat autot ovat ainoita maailmassa jotka toimivat myös talvioloissa.

 Yrityksen mukaan Suomen ja Dubain olosuhteita yhdistävät ajoneuvon ympärillä ilmassa leijuvat partikkelit, jotka estävät itseajavan auton anturien havainnointia. Suomessa on yleensä kyse lumesta, vesisateesta tai rännästä. Dubaissa sankka sumu ja ajoittaiset hiekkamyrskyt voivat aiheuttaa samantyyppisiä ongelmia.