Saimaata markkinoidaan nyt kiinalaisten suosimassa WeChatissa – kiinalaiset halutaan hiihtämään ja luistelemaan Saimaalle

Miljardin ihmisen käyttämässä monitoimisovellus WeChatissa markkinoidaan nyt Saimaata kiinalaisille. Kiinasta halutaan talviurheiluturisteja Saimaan seudulle.

Saimaan alue panostaa nyt Kiinasta tuleviin turisteihin. Etelä-Karjalan talviurheilumahdollisuuksia markkinoitiin viime viikolla Kiinassa talviurheilumessuilla.

Matkan tarkoitus oli nostaa Saimaan alueen talviurheilun tunnettavuutta Kiinassa. Saimaan alueen esittely sai ihailua kiinalaisilta.

– Saimaan alue, Lappeenranta ja Imatra sai kyllä ihailua osakseen, kuvailee johtaja Juha Sorjonen GoSaimaasta.

Tavoitteena on saada jo tänä talvena Kiinasta talviurheilusta innostuneita turisteja Etelä-Karjalaan.

Saimaa pujahti miljardin käyttäjän WeChatiin

Saimaan alueen markkinointiväki julkaisi matkallaan palvelun kiinalaisten käyttämään monitoimisovellukseen, WeChatiin. Palvelussa voi muun muassa tutustua matkakohteiden tarjontaan, varata matkan ja lähettää kavereilleen kuvia matkalta.

– Tämä WeChat-miniohjelma on ainutlaatuinen. Me olemme ensimmäisiä Suomessa, ketkä tekee suuren matkailualueen digikanavan kiinalaisille, Sorjonen kerto.

Wechatt on monipuolinen sovellus, jota käyttää miljardi ihmistä. Yhdessä ja samassa palvelussa yhdistyvät esimerkiksi sosiaalinen media, deitti- ja videopalvelut ja mobiilipankki.

– Matkan aikana WeChatia voi käyttää esimerkiksi navigaattorina tai soittaa hotelliin, kertoo johtaja Juha Sorjonen GoSaimaasta.

Aasialaisturisteja ei häiritse väentungos turistikohteissa.
Aasialaisturisteja ei häiritse väentungos turistikohteissa. Eurooppalaiset matkailijat sen sijaan hakevat useammin rauhallisuutta ja hiljaisuutta. Vesa Vaarama / Yle

Kiinalaisia innokkaita talviurheilun kokeilijoita hamutaan Saimaalle

Talviurheiluturisteiksi havitellaan Saimaalle lähinnä harrastajia, jotka haluavat kokeilla hiihtoa ja luistelua.

– Se on kyllä selvää, että jo tänä talvena kiinalaisia tulee näkymään suksilla ja luistelemassa täällä Saimaalla, vakuuttaa Sorjonen.

Tänä vuonna Suomi on ollut Kiinan pääyhteistyökumppani WinterSport-Expossa. Saimaan lisäksi messuilla oli edustus muun muassa Rovaniemeltä, Helsingistä ja Lahdesta. Talvimatkailua oli edistämässä Kiinassa joukko matkailualan väkeä GoSaimaasta, Etelä-Karjalan liitosta ja Imatran kaupungilta.

 

Lähde

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *