Pakettimatka on ajansäästöä ja hyvää palvelua

Pakettimatkojen ajan epäiltiin olevan auttamatta ohi, kun maailman vanhin matkanjärjestäjä, brittikonserni Thomas Cook ajautui syyskuun lopulla konkurssiin.

Valmismatkojen arkkuun oltiin valmiita iskemään viimeisetkin naulat, koska kansan kielitaito on parantunut ja netissä toimivat lento- ja majoituspalveluiden varaussivustot ovat kaikkien ulottuvilla. Miksi joku tyytyisi tylsään pakettimatkaan, kun on vapaus valita palvelunsa itse, räätälöidä mieleisensä unelmaloma ja säästää samalla selvää rahaa.

Näin minäkin vuosia ajattelin. Metsästin halpoja lentoja ja hotellien huippudiilejä netin hakukoneiden avulla. Innostuimme perheen kanssa käyttämään edullista airbnb-majoitusta ja asumaan suurkaupungeissa kuin paikalliset. Selvitin ja sovittelin lentojen, bussien ja lauttojen aikatauluja päästäksemme Montenegroon tai Kroatian rannikon syrjäisille saarille.

Kokemuksemme omatoimimatkoista olivat pääsääntöisesti hyviä ja matkat onnistuneita. Aikaa kuitenkin kului tuhottomasti lentojen ja hotellien etsimiseen ja vertailuun. Ennen majoituksen maksamista piti huolella perehtyä muiden matkustajien arvioihin ja ihan ensiksi varmistua siitä, että netissä hehkutettu villa Pilvilinna on ylipäätään olemassa. Halvat lennot muuttuivatkin kalliiksi, kun niihin lisäsi paikkavaraukset ja matkatavarat. Jokaisesta palvelusta piti tehdä oma varauksensa, säätää ja sählätä.

Tunnustankin ilahtuneeni suuresti, kun huomasin suomalaisen matkanjärjestäjän tarjoavan ensi kesäkaudelle valmista pakettimatkaa lempisaarellemme Kroatiassa. Lennot, bussikuljetukset ja lauttamatkat on järjestetty valmiiksi. Hotelli on tähditetty suomalaisen maun ja vaatimustason mukaan. Pakettiin kuuluu myös vapaa sisäänpääsy viereiseen kansallispuistoon koko loman ajaksi. Matkan ostaminen onnistui kätevästi yhdellä varauksella eikä sen hintakaan hirvittänyt. Voittajaolo!

Pakettimatka on parhaimmillaan hyvää palvelua. Olen valmis hieman maksamaankin ajansäästöstä, vaivattomuudesta ja varmuudesta. Matkanjärjestäjä kantaa riskin matkan toteutumisesta ja myös siitä, että lomakohteesta ehditään ajoissa paluulennolle. Siinäkin tapauksessa, että oikein huonosti käy ja lentoyhtiö tai matkanjärjestäjä tekee konkurssin, asioin mieluummin suomalaisen asiakaspalvelun tai konkurssipesän kanssa, kuin selvittelen sotkua ulkomaille.

Siis eläköön pakettimatkat!

Lähde

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *