Saturday, 5 December 2020
Facebook
Twitter

Matkailu tuo Tunturi-Lappiin 290 miljoonaa euroa

Matkailu työllistää Luoteis-Lapissa noin 1500 henkilötyövuoden verran ihmisiä.

Matkailu tuo Tunturi-Lappiin kaikkiaan noin 290 miljoonan euron tulot. Kittilän osuus tästä on runsas puolet eli lähes 150 miljoonaa euroa. Kolariin matkailutuloa kertyy lähes 72 miljoonaa, Muonioon 42 miljoonaa ja Enontekiölle 26 miljoonaa euroa.

Matkailu tuo työtä monelle ihmiselle Tunturi-Lapissa, kaikkiaan noin 1500 henkilötyövuoden verran. Eniten työpaikkoja on Kittilässä, lähes 870 henkilötyövuotta, ja toiseksi eniten Kolarissa, liki 370 henkilötyövuotta.

Tiedot selviävät Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutin (MTI) selvityksestä, jonka on tilannut Leader Tunturi-Lappi ry. MTI selvitti Tunturi-Lapin matkailun talousvaikutuksia viimeksi vuonna 2011.

Siihen verrattuna matkailutulo on kasvanut koko seutukunnan alueella. Suurinta lisäys on ollut Muoniossa, noin 44 prosenttia.

Selvityksen aineistona on käytetty matkailutoimialojen tuloa ja työllisyyttä kuvaavia tilastotietoja sekä yritysten 194 toimipaikkaan tehtyä kyselyä. Uusimmat tiedot ovat vuodelta 2017.

Tunturi-Lappiin kuuluvat Enontekiö, Kittilä, Kolari ja Muonio.

Lähde

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *