Tjäreborgin ostaneen liikemiehen tähtäimessä ainakin 10 hotellia Suomessa pääkaupunkiseudun ulkopuolella

Matkatoimisto-omistajaksi ryhtynyt Petter Stordalen ei usko, että ilmastonmuutoskeskustelu vähentäisi lentämistä.

Norjalaisen hotellimogulin Petter Stordalenin tavoitteena on omistaa viidessä vuodessa 10–12 hotellia pääkaupunkiseudun ulkopuolisessa Suomessa, Stordalen kertoo STT:lle.

Hotellit voisivat sijaita suurilla kaupunkialueilla Tampereella, Turussa ja Oulussa.

– Tulemme tarjoamaan enemmän konseptihotelleja ja enemmän erilaisia kokemuksia vieraille perustuen pohjoismaisiin perinteisiin ja odotuksiin, hän sanoo.

Stordalen omistaa Pohjoismaiden suurimman hotelliketjun Nordic Choice Hotelsin. Suomeen yhtiö alkoi saapua syksyllä 2016, jolloin Helsingin Jätkäsaaressa avattiin Clarionin tornihotelli. Viime kesänä yhtiö osti muun muassa Helsingin luksushotelli Kämpin.

Nordic Choicen toimitusjohtaja Torgeir Silseth myöntää, että yhtiö keskittyi ensin Helsinkiin, kun se saapui Suomeen. Lappi ei toistaiseksi kuulu hotelliketjun laajentumissuunnitelmiin, vaikka yhtiö pitää aluetta silmällä.

– Se on luonnollisesti kiinnostava, mutta se on hyvin kausiluontoinen, joten keskitymme ensin suuriin kaupunkeihin, Silseth sanoo.

Keskiviikkona kerrottiin, että Stordalen ostaa 40 prosenttia matkailukonserni Vingistä, johon Tjäreborg ja sen pohjoismaiset sisaryhtiöt kuuluvat.

Stordalen ei usko, että lentäminen vähentyisi ilmastonmuutoskeskustelun vuoksi. Hän toivoo, että matkustamisen kuormittavuutta voidaan vähentää esimerkiksi polttoainetta säästävillä teknologioilla ja biopolttoaineilla.

– Norjassa muutos polttomoottoriautoista sähköautoihin tapahtui hyvin nopeasti. Vain muutaman hallituksen toimen ansiosta sähköautoja myytiin uskoakseni jo viime vuonna enemmän kuin perinteisiä autoja.

Lähde

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *