Imatran rajanylityspaikalla oli ruuhkainen viikonloppu, jonotusajat kasvoivat sunnuntaina — Liikenne rajalla normalisoituu tiistaiaamuun mennessä

Viime viikonloppu oli toiseksi vilkkain ajanjakso rajanylitysliikenteessä heti vuodenvaihteen jälkeen.

Mennyt viikonloppu oli Kaakkois-Suomen rajavartioston rajanylityspaikoilla vilkas, Kaakkois-Suomen rajavartiosto tiedotti maanantaina.

Syynä oli kansallisen yhtenäisyyden päivä, jota venäläiset viettivät maanantaina. Päivä on Venäjällä yleinen vapaapäivä, jolloin venäläisiä matkusti Suomeen viikonlopun viettoon.

— Tämä on ollut aina venäläisten matkailun kannalta hyvin vilkas ajanjakso, Kaakkois-Suomen rajavartioston yleisjohtaja everstiluutnantti Esa Veikkanen kertoo.

Kyseinen viikonloppu on toiseksi vilkkain ajanjakso rajanylitysliikenteessä heti vuodenvaihteen jälkeen, ja liikennemäärät rajanylityspaikoilla olivat lähes vuodenvaihteen tasoa.

Kaikilla Kaakkois-Suomen rajanylityspaikoilla yhteensä vilkkain päivä oli lauantai, jolloin tapahtui yli 34 000 rajanylitystä. Imatralla lauantaina rajanylityksiä tapahtui 7 028.

Sunnuntai Imatralla vilkkain

Vielä sunnuntainakin kokonaismäärä oli yli 33 000 ylitystä. Sunnuntai oli Imatran rajanylityspaikalla vilkkain päivä, kun rajanylityksiä tehtiin 7771 kappaletta.

Vertailuna toissa viikonloppuna Imatralla oli lauantaina 6661 rajanylitystä ja sunnuntaina 5317 rajanylitystä. Kasvua viime viikonloppuun oli 23 prosenttia.

Maanantaista odotettiin vielä vilkasta lähtöpäivää, mutta tiistaiaamuun mennessä liikenteen pitäisi olla normalisoitunut.

— Siihen mennessä pitkää viikonloppua viettäneet venäläiset ovat poistuneet maasta, ja silloin ollaan hyvin lähellä keskivertotiistain liikennettä, Veikkanen toteaa.

Hänen mukaansa viikonloppuna liikennettä ollessa paljon, myös jonotusaikoja Imatran rajanylityspaikalla oli.

— Sunnuntaina puolen päivän aikaan saapuvassa liikenteessä oli noin puolen tunnin jono, ja lähtevässä liikenteessä vajaan tunnin jonotusaika, Veikkanen kertoo.

Lähde

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *