“Maailman cooleimpia” – 7 Lapin hotellia, joita Forbes hehkuttaa

Arvostetun talouslehden mukaan Suomen Lapista löytyy maailman kiinnostavimpiin kuuluvia hotelleja.

– Jos etsit kauniita maisemia, maagisia kokemuksia revontulten alla ja maailman cooleimpiin kuuluvia hotellihuoneita, ei Suomessa ole näistä pulaa.

Näin kirjoittaa talouslehti Forbes ja esittelee Suomen Lapista löytyviä majoitusvaihtoehtoja, jotka lehden mukaan kannattaa kokea. Mitä mieltä olet valinnoista?

1. Torassieppi Aurora Domes

Torassiepin mökkikylässä Muoniossa voi kokeilla rutkasti ylellisempää tapaa telttailla. Siellä voi asua Aurora Domessa, lämpöeristetyssä iglun muotoisessa teltassa, joka on osin läpinäkyvä. Tämä mahdollistaa vaikkapa revontulien ihailun mukavasti lämpimässä.

Forbesin mukaan Torassieppi kannattaa kokea myös siellä tarjottavan, paikallisista raaka-aineista tehdyn ruoan sekä puhtaan ilman vuoksi.

2. Levin iglut

Levin uusissa luksusigluissa on poreallas terassilla.
Levin uusissa luksusigluissa on poreallas terassilla. LEVIN IGLUT

Levin uudet luksusiglut pääsivät Forbesin listalle. 53 neliön suuruisten lasi-iglun varustukseen kuuluu muun muassa oma poreallas ja yksityinen terassi. Näkymä taivaalle ja alas laaksoon on esteetön.

3. Octola

Rovaniemen Octola on ylellinen, mutta vain harvojen tuntema majoitusvaihtoehto Napapiirin tuntumassa. Forbesin mukaan se sopii matkailijalle, joka haluaa vain parasta.

Octola on yhdistelmä lasitaloa, rustiikkista erämaamökkiä ja luksushotellia. Rauhallisella paikalla keskellä metsää sijaitsevaan hotelliin pääsee helikopterilla, moottorikelkalla tai autolla.

Vieras voi valita, vuokraako hän koko paikan, yhden sen siiven tai yhden huoneen itselleen.

4. Wilderness Hotel Nangu

Wilderness Hotel Nangu on perheomisteinen hotelli Inarijärven etelärannalla lähellä Ivaloa. Hotelli koostuu idyllisistä kelorakennuksista, jotka ovat Forbesin mukaan vaikuttavia.

Kaikkein elämyksellisin vaihtoehto on kuitenkin Inarinjärven jäällä nököttävä Aurora Hut, jollaisia on tarjolla 20. joulukuuta alkaen. Biopolttoaineella lämpiävässä lasimökissä on parisänky, vessa ja pieni keittokomero.

Forbes suosittelee myös samaan yritysryppääseen kuuluvaa Wilderness Hotel Inaria ja sen lasikattoisia Aurora Cabins -mökkejä.

5. Arctic TreeHouse Hotel

Arctic TreeHouse Hotelin sviiteissä luonto on lähellä.
Arctic TreeHouse Hotelin sviiteissä luonto on lähellä. ARCTIC TREEHOUSE HOTEL/VISIT FINLAND

Tämä rovaniemeläishotelli on lehden mukaan toteutunut unelma niille, jotka ovat aina halunneet nukkua puumajassa. Arctic TreeHouse Hotelin sviitit ovat kuin kotoisia, mutta ylellisiä pesiä, joista käsin on helppo ihailla metsämaisemaa.

Forbes ei ole suinkaan ainoa, joka on Napapiirin tuntumassa sijaitsevaa hotellia kehunut. Se on napannut kansainvälisiä matkailualan palkintoja, ja oli hiljattain otsikoissa Lapissa vierailleen Kourtney Kardashianin majapaikkana.

6. Northern Lights Ranch

Kaunista designia, Lapin herkullisia makuja ja takkatulen tunnelmaa. Kittilässä noin 15 kilometriä Levin pohjoispuolella Northern Lights Ranch tarjoaa tätä kaikkea.

Forbesin toimittajan mielestä paikassa parasta ovat kuitenkin porot, joita pääsee ihmettelemään läheltä. Lisäksi kehutaan lasikattoisia Sky View -mökkejä.

Mökit on suunniteltu luonnon ja revontulten ihailemista varten, joten lasiseinät on suunnattu kohti pohjoista taivasta. Revontulet kun näyttäytyvät varmimmin sillä suunnalla.

7. Apukka Resort

Apukka Resortin asiakkaita kuljetetaan lumijunalla.
Apukka Resortin asiakkaita kuljetetaan lumijunalla. TIMO LINDHOLM

Rovaniemeläisen Apukka Resortin vieraalle löytyy kiinnostavia majapaikkavaihtoehtoja. Siellä voi esimerkiksi asua jäälohkareista rakennetussa mökissä, tai Komsio-kodassa, jonka katon huippu on lasia.

Vieraille löytyy myös hauskaa tekemistä: lehti kehuu esimerkiksi lumijunaa, jonka kyydissä voi kiitää pitkin hankia.

Lähde

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *