Amerikkalaispariskuntaa pelotti tulla talviseen Helsinkiin, mutta kaupunki tekikin vaikutuksen – ja erityisesti yksi suomalaisten herkku

Matkabloggaajat ovat suosituslistan perusteella maistelleet reissuillaan oikeasti tavallisille suomalaisillekin maistuvia herkkuja, sillä kliseisen poronkäristyksen lisäksi he suosittelivat Suomeen matkaaville muun muassa voisilmäpullia, korvapuusteja, näkkileipää ja riisipuuroa.
– Helsinki ei ole Euroopan edullisin paikka käydä ravintoloissa, mutta pääsääntöisesti ruoka on todella hyvää. Kaikki riippuu siitä, mikä on budjettisi ja tyylisi matkustaa. En saanut kertaakaan huonoa ateriaa, vaikka olenkin aika nirso ruokani suhteen, Thirdeyetraveller.com -blogia kirjoittava britti nimeltä Sofia kirjoittaa Helsingistä.

Hän kertoo blogin esittelytekstissä matkustelleensa yli 30 maassa. Instagramissa Sofialla on yli 23 000 seuraajaa.

Sofia kirjoittaa, etteivät alkoholijuomat ole kovin edullisia paikallisissa baareissa. Hän myös suosittelee Helsinkiin matkaavia varaamaan pöydän ravintolasta aina etukäteen.

Sofia listaa blogissaan omia suosikkiravintoloitaan ja kahviloitaan Helsingistä.

”Yksi parhaita aterioita”
Savotan tarjonnasta hän kehuu karjalanpiirakoita, leipäjuustoa ja puolukkaa. Poronkäsitys ja perunamuusi saivat myös kehuja. Ruokajuomaksi hän oli valinnut lonkeron.

– Se oli yksi parhaita aterioitani Helsingissä, blogissa kehutaan.

Sofia ihastelee myös Hotelli Tornin ylimmän kerroksen Ateljee Baaria, joka on tunnettu laajalle avautuvista näkymistä. Helsingin kahviloista vaikutuksen teki Café Regatta, jonka kotoisuus viehätti häntä. Lisäksi Café Ekberg ja Kaffa Roastery keräsivät ammattireissaajalta kehuja.

Ravintola Werner, Juuri, Kuurna sekä Löyly saunojensa lisäksi saivat maininnan.

Erityisen ihastunut Sofia oli Suomenlinnaan.

– Suomenlinna on ehdoton kohde, jos käyt Helsingissä. Tämä ”pieni pala taivasta” on saari, joka vie ajassa sadan vuoden taakse, Sofia hehkuttaa.

Kuvasta päätellen hän on käynyt Suomenlinnakeskuksen kahvilassa. Siellä nautittu herkku sai täydet pisteet.

– Kahvi ja lämmin mustikkamunkki sulivat suussa.

”Helsingin talvinen sää huolestutti”

– Meitä pelotti mennä Helsinkiin joulun aikaan. Mutta älkää käsittäkö väärin, 2foodtrippers.com -blogia kirjoittavat, amerikkalaiset Daryl ja Mindi Hirsch aloittavat kirjoituksensa.

Lissaboniin asettuneen amerikkalaispariskunnan blogi on saanut useita arvostettuja palkintoja. Instagramissa heillä on reilu 20 000 seuraajaa.

Pelon aiheutti kylmä sää ja tieto siitä, että talvella päivänvaloa on Suomessa hyvin vähän.

– Helsingin talvinen sää huolestutti, kun lensimme sinne Barcelonan lämmöstä, blogissa kuvaillaan.

Epäilyksistään huolimatta he lopulta nauttivat Helsingin reissustaan ja suosittelevat sitä joulukohteena. Keskustan jouluvalot, tunnelmallinen joulutori Senaatintorilla ja joulusauna tekivät heihin vaikutuksen.

Myös ruoka saa kiitosta.

Pariskunta maisteli perinteisiä jouluherkkuja, kuten glögiä ja joulutorttuja. Blogissa hehkutetaan joulutortun lisäksi muita leivonnaisia, kuten piparkakkuja.

– Emme syöneet Helsingissä yhtäkään leivonnaista, josta emme olisi pitäneet.

Yksi perinteinen herkku teki erityisen suuren vaikutuksen.

Pakko myöntää, rakastamme korvapuusteja, blogissa mainitaan myös.

Lisäksi jouluinen riisipuuro saa kehuja.

Ravintoloista pariskunta suosittelee Shelteriä, Emoa, Farangea, Gaijinia, Sandroa ja Savottaa. Lisäksi Fisken på Disken, Juuri, B-Smokery, Naughty BRGR, Putte’s Bar & Pizza ovat heidän suosikkilistallaan.

Heidän kirjoittamansa Helsinki-opas on päivitetty marraskuun alussa 2019.

”Sitä on vaikea vastustaa”

Italialainen pariskunta Veruska ja Giuseppe kirjoittavat The Foodellers -blogia, jota he ovat tehneet jo kymmenen vuotta. Instagramissa heillä on yli 50 000 seuraajaa.

– Muutama vuosi sitten joku sanoi, että Suomi ei ole hyvä paikka ruokafaneille, mutta se ole ollenkaan totta. Helsingissä ja Suomessa kannattaa olla valmis syömään paikallista, paikallisista ja sesongin mukaisista aineksista valmistettua ruokaa ja voit löytää ruokia, jotka saavat veden nousemaan kielelle, he kirjoittavat Helsingin ravintoloista tekemässään oppaassa.

– Helsinki on ehdottomasti uniikki Pohjois-Euroopan kaupungeista. Kaikki on lähellä ja luontoa löytyy lyhyen kävelymatkan päässä, pari kuvailee Instagramissa.

Blogissa julkaistussa videossa he kuvaavat Helsingin torikahviloita, kauppahallia ja kahviloita. Ruokapaikkojen osalta he suosittelevat kauppahallien tarjontaa ja Teurastamon alueen ravintoloita. Lisäksi muun muassa Sandro, Juuri, Ravintola Kuu, Grön, Ravintola Ultima, Meripaviljonki, Nokka ja Story ovat suosituslistalla.

Kahviloista mainitaan Mutteri Kahvila, Fazerin kahvilat, Café Sävy ja Cafe Cardemumma.

Blogissaan Veruska ja Giuseppe listaavat ruokia, joita turistin kannattaa kokeilla Suomessa. Ne ovat muun muassa karjalanpiirakka, näkkileipä, silli ja mäti, poronkäristys, grillimakkara ja ruisleipä.

Voisilmäpulla on myös listalla.

– Sitä on vaikea vastustaa, he kirjoittavat.

Suomalainen korvapuusti on pariskunnan mukaan pehmeämpi kuin ruotsalaiset ja norjalaiset versiot. Myös muun muassa vispipuuro ja kalakukko kuuluvat pariskunnan suosituksiin.

Pariskunta kirjoittaa lisäksi Turun tarjonnasta. Kakolanruusu, MKitchen & Café, Nooa ja kauppahallin tarjonta ovat heidän suosikkejaan.

Lähde

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *