Tässä ovat maailman turvattomimmat maat – listalta pistää silmään muutama suomalaisten suosikkikohde

Suomi on yksi maailman turvallisimmista maista. Libya, Somalia, Afganistan ja Venezuela ovat puolestaan turvattomimpia, uusi selvitys kertoo.
Asia käy ilmi hätäpalveluyritys SOS Internationalin julkaisemasta interaktiivisesta kartasta. Asiasta uutisoivat Forbes ja Daily Mail.

Maailman turvallisimpiin matkailumaihin kuuluu muun muassa Suomi. Muista Pohjoismaista Tanska, Norja ja Islanti pärjäsivät vertailussa Suomen tavoin loistavasti. Ruotsin sijoitus oli niin ikään hyvä, mutta maassa on hieman kohonnut riski kohdata yleiseen turvallisuuteen liittyviä ongelmia.

Suomi kuuluu maailman turvallisimpiin matkailumaihin. (KUVA: COLOURBOX)

Maailman turvattomimmat maat ovat SOS Internationalin selvityksen mukaan Libya, Somalia, Afganistan ja Venezuela. Ne pärjäsivät huonosti kaikissa selvityksen turvallisuuskategorioissa.

Kategorioita oli selvityksessä kolme: yleinen turvallisuus, terveysriskit ja liikenneturvallisuus.

Thaimaassa vaarallinen liikennekulttuuri

Maailman turvattomimmat maat voi myös jakaa eri kategorioihin, jolloin lista turvattomimmista maista hieman muuttuu.

Yleistä turvallisuutta koskevassa kategoriassa huonoiten pärjäsivät Afganistan, Syyria, Jemen, Somalia, Libya, Irak ja osa Nigeriaa, joiden yleistä turvallisuutta kuvaillaan äärimmäisen huonoksi. Turvallisuusriskeiksi lasketaan muun muassa poliittinen väkivalta, sosiaaliset levottomuudet ja näpistykset.

Vastaavasti Suomi, Norja, Grönlanti, Islanti, Sveitsi ja Slovenia pärjäsivät tässä kategoriassa kaikkein parhaiten.

Suurimmat terveysriskit ovat puolestaan Nigerin tasavallassa, Guineassa, Sierra Leonessa, Etelä-Sudanissa, Eritreassa, Liberiassa, Jemenissä, Syyriassa, Keski-Afrikan tasavalta ja Pohjois-Koreassa.

Dominikaaninen tasavalta kuuluu maihin, joissa liikenneturvallisuus on huono. (KUVA: COLOURBOX)

Liikenneturvallisuuden osalta maailman turvattomimpia maita ovat Belize, Saudi-Arabia, Dominikaaninen tasavalta, Vietnam, Thaimaa ja Venezuela.

Osa tuttuja suomalaissuosikkeja

Osa kohonneen turvallisuusriskin maista on suomalaisille tuttuja matkailusuosikkeja.

Liikennekuolemien määrä Thaimaassa on erittäin korkea. (KUVA: COLOURBOX)

Thaimaa, jonka liikenneturvallisuus kuuluu maailman huonoimpiin, on suomalaismatkailijoiden kaukomatkasuosikki. Ulkoministeriön mukaan liikennekulttuuri maassa on erilainen kuin Suomessa, ja liikennekuolemien määrä maassa on erittäin korkea.

Vietnamissa menehtyy noin 14 000 ihmistä vuodessa erilaisissa liikenneonnettomuuksissa. (KUVA: GALYNA ANDRUSHKO)

Varovaisuus on liikenteessä tarpeen myös Vietnamissa, Ulkoministeriö kertoo. Ulkoministeriö kertoo sivuillaan WHO:n arviosta, jonka mukaan Vietnamissa menehtyy noin 14 000 ihmistä vuodessa erilaisissa liikenneonnettomuuksissa.

Thaimaa ja Vietnam ovat suomalaisten pitkäaikaisia matkailusuosikkeja, mutta suomalaisten kiinnostus on kasvanut myös Dominikaanista tasavaltaa kohtaan.

Ulkoministeriön mukaan Dominikaaninen tasavalta on suhteellisen turvallinen matkailumaa, mutta yleinen valppaus on tarpeen. Haitin vastainen raja on turvaton, joten tarpeetonta matkustamista raja-alueelle on vältettävä. Liikenneturvallisuus on heikohko varsinkin maanteillä.