Tässä ovat nousevat matkakohteet vuodelle 2020 – mukana eksoottisia kohteita ja tuttuakin tutumpi suomalaissuosikki

Etsitkö lomainspiraatiota ensi vuodelle? Matkailualan ammattilaiset vinkkaavat kiinnostavat kohteet ensi vuodelle.

Lähtisikö tuttuun ja turvalliseen Espanjaan vai jonnekin aivan muualle?

Eri matkailualan tahot ovat listanneet syksyn aikana nousevia suosikkeja ensi vuodelle. Siis kalenterit esille ja matkaa varaamaan!

Contikin nousevissa suosikeissa Namibia

Matkanjärjestäjä Contiki kysyi Instagram-seuraajiltaan bucket list -suosikkeja vuodelle 2020.

Suosikkikohteet Euroopasta, kuten Kreikka, Italia, Espanja ja Englanti, menestyivät kyselyssä hyvin, mutta joukossa oli muutama tuntemattomampi nousija.

Matkailijat haaveilevat nimittäin nyt matkailusta myös Uuteen-Seelantiin ja Namibiaan. Asiasta kertoo Lonely Planet.

Contikin listalta löytyy muun muassa Namibia. (KUVA: COLOURBOX)

Namibia kuuluu myös maailmanmatkoistaan tunnetun suomalaisen matkabloggaaja Anna-Katri Räihän suosikkikohteisiin.

”Namibian tarjoamia maisemia en ollut nähnyt koskaan aikaisemmin, ja kaikessa karuudessaan ja kuivuudessaan tämä maa oli silti omalla erikoisella tavallaan uskomattoman kaunis. En varmasti tule koskaan unohtamaan leirielämäämme keskellä ei-mitään, kun uusien matkaystävieni kanssa istuimme iltaa leirinuotiolla aamuyöhön saakka. Telttailussa oli omanlaista eksotiikkaa villin luonnon keskellä, ja muutamina öinä raahasin pelkän patjan ja makuupussin ulos ja nukahdin kirkasta tähtitaivasta katsellen. Ja sitten ne auringonlaskut Namibiassa! Erityisesti Etoshan luonnonpuisto tarjosi parastaan auringonlaskun aikaan, kun eläimet kerääntyivät vesialtaalle juomaan.”, Räihä kuvaili Namibiaa aiemmin.

 

National Geographic hehkuttaa Mostaria

National Geographicin tuoreelta listalta löytyy monia eksoottisia kohteita, mutta myös muutama Euroopan kohde.

National Geographicin listalla vuodelle 2020 on Bosnia-Hertsegovinan Mostar. (KUVA: COLOURBOX)

Yksi vuoden 2020 top-kohteista on National Geographicin mukaan Bosnia-Hertsegovinan Mostar, joka tunnetaan Neretvajoen yli kulkevasta vuonna Stari most -sillasta, joka romahti tykkitulessa Bosnian sodan aikana. Silta on rakennettu vuonna 1566, mutta se jälleenrakennettiin vuonna 2004.

Mostar tuhoutui osittain Bosnian sodassa vuosina 1992–1995. Sodan runtelemassa kaupungissa näkyy yhä rankan menneisyyden jäljet.

National Geographicin listalta löytyy myös suomalaissuosikki Kanariansaaret. (KUVA: COLOURBOX)

Toinen listalta löytyvä Euroopan kohde on suomalaisille tuttuakin tutumpi.

National Geographic kehottaa nimittäin matkustamaan Kanariansaarille Espanjaan. Kanarialta lehti nostaa esille kaukaisen, karun kauniin El Hierron saaren, jossa matkailu on ollut maltillista. Saari on luontomatkailijan unelma. Merkittyjä kävelyreittejä risteilee saaren eri kolkissa.

 

Lonely Planetin ykkönen on Bhutan

Myös Lonely Planet on valinnut aiemmin syksyllä kiinnostavimmat matkakohteet vuodelle 2020. Valinnan tekivät eri matkailualan ammattilaiset. Vuoden kiinnostavimpien kohteiden joukossa on Bhutan, Englanti, Pohjois-Makedonia, Aruba Eswatini eli entinen Swazimaa, Costa Rica, Alankomaat, Liberia, Marokko ja Uruguay.

Pohjois-Makedoniaa olemme mekin suositelleet aiemmin.

Lonely Planetin vuoden kiinnostavimmaksi matkakohteeksi valittu Bhutan on Himalajan helmi, joka on yksi maailman eristäytyneimpiä valtioita. Pääsääntöisesti maahan voi matkustaa turistina vain järjestetysti.

Lonely Planet mukaan Bhutan on vuoden 2020 kiinnostavin kohde. (KUVA: COLOURBOX)

Bhutanin upeimpia nähtävyyksiä ovat mahtipontiset luostarilinnoitukset sekä monet muut vanhat luostarit, joista kuuluisin ja huikein on 1600-luvun lopulla tehty Tiikerinpesä.

 

Lähde

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *