Selvitys: Näin suomalainen voi säästää jopa puolet matkansa hinnasta

Varausajankohdalla ja matkustuspäivillä on väliä, jos haluat saada matkasi mahdollisimman edullisesti, uusi selvitys kertoo.
Sama matka voi maksaa kovin eri lailla, riippuen siitä, milloin matkansa varaa.

Matkahakusivusto Momondo teetti selvityksen*, jonka mukaan suomalainen voi säästää kaukomatkojen majoituksessa jopa 69 prosenttia ja kansainvälisissä lennoissa jopa 56 prosenttia varaamalla matkan oikeaan aikaan.

Kansainvälisessä Travel Smart 2020 lento- ja hotellitutkimuksessa analysoitiin miljoonia matkahakuja, joiden pohjalta määriteltiin hinta-analyysi niin Euroopan sisäisten kuin kaukomaille suuntautuvien lentojen ja majoituksen edullisimmista varauspäivistä.

Lennot 2 kuukautta etukäteen

Euroopan sisällä matkustaessa kannattaa selvityksen mukaan muistaa seuraava ohjenuora. Varatessa lennot keskimäärin 63 päivää eli noin kaksi kuukautta ennen lähtöä, matkailija voi säästää jopa 56 prosenttia lentojen hinnoissa.

Jos lennät tiistaina, lentojen hinnat saattavat olla jopa 23 prosenttia edullisemmat kuin kalleimpana päivänä eli sunnuntaina. (KUVA: CLEMENS BILAN)

Myös matkustuspäivällä näyttää tämän selvityksen valossa olevan merkitystä.

Matkabudjetissa voi nimittäin säästää lentämällä tiistaisin, jolloin lentojen hinnat saattavat olla jopa 23 prosenttia edullisemmat kuin kalleimpana päivänä eli sunnuntaina.

Varaa majoitus ajoissa

Majoituksia varatessa kehotus hyvissä ajoin varaamisesta pätee.

Travel Smart 2020 -tutkimuksen mukaan Euroopan kaupungeissa hotelliöiden hinnat ovat edullisimmillaan noin 118 päivää eli neljä kuukautta ennen matkaa.

Kun majoituksen varaa näin hyvissä ajoin, voi majoituksessa säästää jopa 49 prosenttia verrattuna kalleimpaan ajankohtaan. Kallein päivä on kohteeseen saapumispäivä.

Varaa kaukolento 51 päivää ennen

Kaukomatkalle lähdettäessä edullisin varauspäivä on lentojen osalta 51 päivää ennen matkaa, jolloin lennot saa jopa 42 prosenttia edullisemmin.

Kaukomatkalle lähdettäessä edullisin varauspäivä on lentojen osalta 51 päivää ennen matkaa. (KUVA: MAARIT RASI)

Myös matkustuspäivällä on väliä.

Edullisin päivä matkustaa kaukomaille on tiistai ja kallein puolestaan lauantai.

Kaukomatkojen majoitus kannattaa varata myös noin neljä kuukautta ennen matkaa. Varaamalla hotellin keskimäärin 115 päivää ennen matkan aloitusta, voi säästää jopa 69 prosenttia lomamatkan majoituksessa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *