Tässäkö talven upeimmat majoituskohteet! Yövy lasi-iglussa tai jäähotellissa – neljä niistä sijaitsee Suomessa

Kelpaisiko seuraavalle lomallesi majoituspaikka, jossa luonto aukenee eteesi yhdellä ovenavauksella?
Jäähotellit, lasi-iglut ja puumajat ovat Pohjoismaiden suosittu matkailunähtävyys. Tällaisia helmiä Suomesta, Ruotsista ja Norjasta löytyy.

1. Icehotel, Jukkasjärvi, Ruotsi

Ruotsin Jukkasjärvellä sijaitsee maailman ensimmäinen jäähotelli, vuonna 1989 perustettu Icehotel. Hotellin ulkoasu muuttuu joka talvi. Kädenjälki on kansainvälisen taiteilijatiimin.

(KUVA: HOTELS.COM)

Icehotellissa voi paitsi yöpyä, myös osallistua koiravaljakkoajelulle, revontulisafarille ja murtomaahiihtoretkelle, Hotels.com kertoo tiedotteessa.

2. Magical Pond, Kuusamo, Suomi

Lasimajoitusten tuorein tulokas on Kuusamoon rakentuva Magical Pond. 20 iglua valmistuvat Lammintuvan läheisyyteen Rukalle joulukuussa 2019.

(KUVA: MAGICAL POND)

15-neliöiset iglut ovat pieniä, mutta niistä näkee mahdollisimman paljon ympäröivää luontoa. Tämä on tärkeää, sillä luonto on etenkin pohjoisessa Suomessa suurin vetonaula.

3. Hotelli Niilanpää, Kiilopää, Suomi

Hotelli Niilanpää sijaitsee Lapin sydämessä, Kiilopäässä. Majoituspaikka sopii erinomaisesti revontulien bongaajille, sillä hotellista löytyy observatorio taivaankappaleiden ihailua varten. Luminen maisema alkaa aivan iglujen ja lumimajojen ovelta.

Luonnonläheiset majoituskohteet ovat pohjoisen matkailuvaltti. (KUVA: SAMPSA SULONEN)

Hotellissa on myös perinteinen savusauna, jossa voi rentoutua täydellisesti ulkoilupäivän päätteeksi, Hotels.com kertoo.

4. Sorrisniva Igloo Hotel Alta, Norja

Myös Norjasta löytyy igluhotelleja. Kenties kuuluisin niistä on pohjoisosassa maata sijaitseva Sorrisniva Igloo Hotel Alta. Hotelli on valmistettu jäästä ja lumesta sekä ulko- että sisäpuolelta. Hotellissa on 30 huonetta, jääbaari, jääkappeli ja upeita jääveistoksia.

Paikka sopii täydellisesti revontulien bongaukseen.

5. Villa Iglu, Kuusamo, Suomi

Pohjois-Suomessa, Rukan hiihtokeskuksen lähettyvillä sijaitseva Villa Iglu tunnetaan kodikkaista puumökeistä ja lasiseinäisestä ja -kattoisesta iglusta. Hotellilla on myös pihasauna ja poreamme sekä sveitsiläistyylinen fondueravintola, Hotels.com kertoo. Ravintolassa voi nauttia paikallisesti tuotettua poron- ja hirvenlihaa.

6. Igluhut, Nuuksio, Suomi

(KUVA: HOTELS.COM)

Matkailijan ei tarvitse lähteä pohjoiseen saakka luontoelämystä hakemaan. Etelä-Suomen Nuuksiossa sijaitsee puumajoistaan tunnettu Igluhut, kertoo Hotels.com. Majoitus sijaitsee keskellä mäntymetsää, poropuistossa. Vieraat voivat ruokkia ja valokuvata poroja majastaan käsin.

Lähde

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *