Hotellijätti Hyatt avaa ensimmäisen hotellinsa Suomessa Helsinkiin – perinteikkäästä Seurahuoneesta tulee Grand Hansa Hotel

Suomalainen Primehotels on solminut franchising-sopimuksen Hyattin kanssa ja tulee operoimaan Kaivopihan kiinteistössä Suomen ja Pohjoismaiden ensimmäistä The Unbound Collection by Hyatt -luksushotellia.

Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan kiinteistöomaisuutta hoitava ja kehittävä Ylva hallinnoi Kaivopihan kiinteistöjä Uudelta Ylioppilastalolta entisen hotelli Seurahuoneen taloon. Koko korttelia remontoidaan parhaillaan.

Ylva osti hotelli Seurahuoneen talon syksyllä 2018, ja on siitä lähtien hakenut sopivaa hotellioperaattoria. Nyt yhteistyökumppanit on valittu, ja suomalainen Primehotels on solminut franchising-sopimuksen Hyattin kanssa ja tulee operoimaan Kaivopihan kiinteistössä Suomen ja Pohjoismaiden ensimmäistä The Unbound Collection by Hyatt -luksushotellia. Pohjoismaiden tasolla kyseessä on Hyattin toinen hotellikiinteistö.

”Olemme jo pitkään pyrkineet laajentumaan tälle alueelle. Emme hae kasvua kasvun takia, vaan niistä lähtökohdista, missä asiakkaat haluavat olla”, sanoi Hyattin Euroopan alueen kehittämisen varajohtaja Felicity Black-Roberts tiedotustilaisuudessa.

Hyatt Hotels Corporation on yhdyvaltalainen pörssiyhtiö, joka omistaa monia hotelliketjubrändejä ja operoi niitä usein franchising-periaatteella. Grand Hansa -hotellihanke yhdistää historiallisen Seurahuoneen ja osia Uudesta ylioppilastalosta kansainvälisen tason hotellikokonaisuudeksi.

”Hotellihanke tukee Helsingin kansainvälistymistä ja ydinkeskustan kestävää kehittämistä”, toteaa Ylvan toimitusjohtaja Antti Kerppola.

Kerppola kertoi tiedotustilaisuudessa kyseessä olevan kymmenien miljoonien eurojen hanke. Kiinteistön remontin toteuttavaa tahoa ei ole vielä tiedossa. Urakkasopimus kilpailutetaan alkuvuoden aikana.

Grand Hansa Hotel avaa ovensa vuonna 2022. Hotelli on asemoitu luksuskategoriaan, ja huoneita on 224.

”Tehty sopimus on merkittävä osa Primehotelsin kasvustrategiaa ja olemme ylpeitä päästessämme toteuttamaan hotellihanketta yhteistyössä Ylvan ja Hyattin kanssa. Yhteistyön tuloksena luomme Helsingin keskustaan modernin luksushotellin”, sanoo Primehotelsin toimitusjohtaja Tomi Peitsalo.

Peitsola kertoi tiedotustilaisuudessa, että lopullinen sopimus saatiin intensiivisten neuvottelujen jälkeen aikaan viime viikon perjantaina.

”Kiinnostus Helsinkiä kohtaan kansainvälisten matkailijoiden keskuudessa on ollut viime vuosina vaikuttavaa. Kohteen historia ja alueen ainutlaatuinen kulttuuri tekevät Helsingin Grand Hansasta luontevan osan The Unbound Collection by Hyatt -ketjua”, toteaa Hyattin Euroopan toimintojen kehityksestä vastaava johtaja Guido Fredrich tiedotteessa.

Suunnitelmia. Ylva paljasti Kaivopihan korttelinsa hotellisuunnitelmat. Kuvassa vasemmalta Jan Vapaavuori, Felicity Black-Roberts, Tomi Peitsalo ja Antti Kerppola.KUVA: OUTI JÄRVINEN

Vapaavuori: ”Helsinki kaipaa tällaisia hankkeita”

Uuden Ylioppilastalon tiloissa toimi vuosina 1924-1968 Hotelli Hansa, ja jo ennen Hotelli Hansaa Ylioppilaskoti ja Lähetyshotelli. Nyt kokonaisuuteen liitetään hotelli Seurahuoneen talona tunnettu kiinteistö. Tiloissa on toiminut hotelli vuodesta 1912. Koko korttelin ja Kaivopihan kehityksestä tulee vastaamaan Ylva.

”Helsinki on kasvava ja voimakkaasti kansainvälistyvä kaupunki. Uudet hotellit ja hotelliketjut ovat keskeinen osa kaupungin imagon ja houkuttelevuuden kehittymistä. Tulevaisuudessa Helsinki haluaa tarjota uusia kohteita ja palveluita monipuolisesti ja kestävästi paitsi tänne saapuvien matkailijoiden, myös helsinkiläisten iloksi. On hienoa, että Grand Hansa Hotel syntyy kaupungin keskustaan, historialliselle paikalle ja kunnianhimoisella konseptilla”, Helsingin pormestari Jan Vapaavuori toteaa.

Tiedotustilaisuudessa Vapaavuori arvioi, että Helsingissä on hyvin tilaa uudelle hotellille.

Lähde

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *