Sunday, 1 November 2020
Facebook
Twitter

Upeat kotimaiset jääpuistot ihastuttavat taidokkuudellaan – näissä kannattaa vierailla vaikka välipäivinä!

Kaipaatko tekemistä joululomille? Mikset kävisi ihailemassa upeita jääveistoksia!

Lumesta ja jäästä saa aikaiseksi mitä uskomattomimpia rakennelmia, ja talvisin Suomeen nousee toinen toistaan upeampia jääveistoksia.

Osa talven jääkohteista on vielä rakenteilla, esimerkiksi Kemin Lumilinna avataan vasta 18. tammikuuta. Nämä jääveistospuistot ovat kuitenkin jo nyt auki, ja sopivat mainiosti vaikkapa Tapaninpäivän tai välipäivien retkikohteiksi.

Levi SnowVillage

Kittilän lumikylässä voi tänä talvena ihailla arktisia illuusioita.

Levin jääveistokset nousivat maailmanmaineeseen toissa vuonna, kun niiden teema napattiin suositusta Game of Thrones -sarjasta. Myös viime talvena Levillä saatiin ihailla saman teeman mukaisia jääveistoksia.

Tänä talvena teemana on Arctic Illusions, ja lumikylän vieraiden aisteja sekoitetaan erilaisilla illuusioilla sekä harjoilla. Teema antaa lumi- ja jääveistosten tekijälle tilaisuuden esitellä ainutlaatuista taideosaamistaan.

SnowVillageen odotetaan tänä vuonna ennätyssuurta kävijämäärää.

Ice Park Kuusamo

(Jos upotus ei näy oikein, voit katsoa kuvan täältä).

Kuusamon keskustassa voi ihailla Pohjoismaiden suurinta jääveistospuistoa. Marraskuun lopussa avatun Ice Park Kuusamon veistokset on toteutettu paikallisten taiteilijoiden piirustusten mukaan.

Osa veistosten jäistä säilöttiin keväällä, osa on nostettu syksyllä Kuusamojärvestä. Veistokset toteutti suomalaisen Anssi Kuosan yhtiö Icemagic. Veistäjiä oli Suomesta, Venäjältä, Latviasta ja Mongolista. Kuosa itse on osallistunut menestyksekkäästi useisiin kansainvälisiin jäänveistokilpailuihin.

Jääveistospuistossa on seurakunnan iglukappeli, lasten oma lumiseikkailualue sekä paikallisten tuotteiden myyntitori ja siellä järjestetään talvisia seikkailuohjelmia.

Kuusamon jääveistospuisto on maksuton ja auki maaliskuuhun 2020 saakka.

Leppävirran muumijääluola Ice Cave

Leppävirran jääluolassa vieraat viedään Tove Janssonin Taikatalven maailmaan.

Pohjois-Savossa Leppävirralla jo parina talvena ihastuttanut muumijääluola Ice Cave avaa ovensa tänäkin talvena. Luolan kausi alkaa Tapaninpäivänä 26.12..

30 metriä kylpylähotelli Vesileppiksen alla sijaitsevassa luolassa voi ihailla jääveistosnäyttelyä, joka perustuu Tove Janssonin Taikatalvi-romaaniin. Siinä kesken talviunien herännyt Muumipeikko saa tutustua lumeen, kylmyyteen sekä talven ihmeisiin.

Leppävirran muumiveistokset on tehty Lapissa virtaavan Lainiojoen jäästä. Sitä pidetään veistolaadultaan loistavan, sillä virtaavassa vedessä muodostunut jää on lähes ilmakuplatonta, lujaa ja kirkasta.

Tampereen jääveistosteltta

(Jos upotus ei näy oikein, voit katsoa sen täältä).

Jääveistoksia voi ihailla aivan Tampereen keskustassakin, nimittäin Laikunlavan edustalle pystytetyssä jääveistosteltassa.

Veistosnäyttely on avoinna joka päivä aina helmikuun alkuun asti, jouluaattoa ja joulupäivää lukuun ottamatta.

Teltan veistosten teemana on Tamperettaret, merkittävät naiset sekä myyttiset hengettäret, jotka ovat vaikuttaneet kaupungin luonteeseen.

Lähde

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *