Joulupukki vieraili tällä viikolla eri puolilla Aasiaa osana Finnairin mainoskampanjaa. Kyseessä on Joulupukkisäätiön virallinen joulupukki, joka lennätettiin Finnairin lennoilla Rovaniemeltä Aasiaan. “Olemme joulupukin virallinen lentoyhtiö, joten olemme iloisia, että saimme tuoda joulupukin tänne”, Finnairin Kiinan johtaja Robert Öhrnberg kertoi Kauppalehdelle Hongkongissa.

“Koska olemme joulupukin virallinen lentoyhtiö, joulupukki tulee mukanamme kierrokselle Aasiaan. Haluamme tuoda iloa joulunaikaan ja herättää mielenkiinnon aasialaisissa matkustajissa vierailla Rovaniemellä. Virallinen joulupukki on yksi parhaista markkinointiasioista, mitä Suomi on koskaan kehittänyt.”

Kyseessä on jo vuosia jatkunut Finnairin perinne, jota aiotaan jatkaa myös ensi vuonna.

MAINOSAUTOTALLI.COM
Kannattaisiko auto liisata? Listasimme 5 houkuttelevaa leasinglöytöä – jopa premiumia kohtuuhinnalla

”Yleensä kierros kattaa kaikki maat, mihin Finnair lentää Aasiassa. Joinain vuona enemmän, joinain vähemmän.”

Tänä vuonna kohteina olivat Hongkongin lisäksi Kiinan pääkaupunki Peking, sekä Japanin pääkaupunki Tokio.

Hongkongin legendaarinen Peninsula-hotelli valikoitui joulupukin pysähdyspaikaksi, koska Peninsula on Finnairin yhteistyökumppani. Paikalla tilaisuudessa oli Finnairin VIP-asiakkaita, Peninsulan asiakkaita sekä matkanjärjestäjiä.

Hongkongiin suuntaavien matkustajien lukumäärät ovat vähentyneet kaupungissa kymmeniä prosentteja jo kuudetta kuukautta jatkuvien mielenosoitusten takia. Öhrnbergin mukaan tämä ei ole vaikuttanut Finnairin matkustajamääriin.

”Emme ole nähneet sitä niin. Olemme nähneet pienen pudotuksen Euroopasta Hongkongiin matkustavien osalta, mutta Hongkongista Eurooppaan emme näe muutosta.” Öhrnberg ei kuitenkaan kommentoi tarkempia lukuja matkustajamäärän muutosten osalta.

Öhrnbergin mukaan Finnairilla ei myöskään kavahdettu joulutilaisuuden järjestämistä, vaikka vielä viime sunnuntaina sadat tuhannet ihmiset järjestivät rauhallisesti sujuneen mielenosoituksen Hongkongin keskustassa.

”Emme näe sitä tällä tavalla. Mikäli voimme tuoda iloa ihmisille, teemme sen mielellämme.”

Lentoreitit Aasian ja Rovaniemen välillä ovat erittäin tärkeitä Finnairille varsinkin joulunaikaan. Finnairilla odotetaan täysiä lentoja myös tälle joululle.

”Tilanne näyttää reittäin hyvältä tämän talven osalta, varsinkin joulun ja kiinalaisen uudenvuoden juhlinnan aikaan. Kiinalainen uusivuosi on todella aikaisin tänä vuonna, joten se on todella lähellä koulujen loma-aikoja. Tämä mahdollistaa pidemmät lomat, joten ihmiset lomailevat mielellään.”

Joulupukin tuominen Hongkongiin oli markkinointitempaus myös Peninsula hotellille. ”Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun teemme yhteistyötä Finnairin kanssa. Toivottavasti voimme jatkaa yhteistyötä tulevaisuudessa”, Peninsula hotellien Kiinan alueen viestintäjohtaja Cecilia Lui summaa.

”Asiakkaamme pääsevät tapaamaan oikeaa joulupukkia”, Lui kiittelee.

MAINOSMONSTER
Miten työhakemusteksti kannattaa aloittaa?Mielenkiintoinen aloitus on tärkeä osa työhakemusta. Lue vinkit hakemustekstiin ja tee rekrytoijaan vaikutus ensisilmäyksellä.

”Tämä on ainoa joulupukki meillä joulun aikaan.”

Myöskään Peninsulassa ei säikähdetty tämänhetkistä poliittista tilannetta.

”On hyvä aika kokoontua yhteen läheisten kanssa ja juhlistaa sitä. Tässä tilaisuudessa on kyse enemmänkin siitä”, Lui analysoi.

Hongkongin tilanteen takia myös Peninsulassa yöpyvien määrä on kuitenkin laskenut. Peninsulasta ei kuitenkaan haluta kommentoida tarkempia lukuja.

”Mielestämme kyseessä on enemmänkin mahdollisuus tarjota entistä personoidumpaa palvelua”, Hongkongin Peninsula hotellin markkinointi- ja myyntijohtaja Eric Poon kertoo.

”Sen lisäksi, että meillä on kaukomatkustajia, myös hongkongilaiset ovat löytäneet hotellimme tänä vuonna”.

Hotellien hinnoissa Hongkongissa on näkynyt useiden kymmenien prosenttien pudotuksia paikallisten hotellien taistellessa vähemmästä määrästä potentiaalisia asiakkaita. Useat hotellit ovat ryhtyneet tarjoamaan muun muassa ilmaisia illallisia ja lahjakortteja erityisesti arkipäivinä hotelleissa yöpyville. Peninsulakaan ei ole poikkeus asiassa.

”Olemme luoneet joulunajalle oman paketin Finnairin kanssa. Kun matkustajat yöpyvät hotellissa joulun tai uudenvuoden yli, on heillä mahdollisuus voittaa lennot Suomeen. Asiakkailla on myös mahdollisuus nostaa matkustusluokkaansa premium economyyn”, Poon valottaa.

Linki