Venäjän käynnissä oleva lomasesonki tuo Suomeen vuodenvaihteen tienoilla peräti 60 000 venäläisturistia, arvioi VR. Viime vuodenvaihteessa Suomen ja Venäjän välillä tehtiin noin 57 000 matkaa. VR on varautunut sesonkiin lisäämällä Pietarin ja Helsingin välillä kulkeviin Allegro-juniin asiakaspaikkoja.

”Vuodenvaihteessa odotamme Suomeen jälleen kymmeniä tuhansia venäläisturisteja, sillä Venäjällä vietetään joulu- ja uudenvuodenlomaa. Moni saapuu esimerkiksi ostosmatkalle perheen kanssa. Suosituimmat Allegro-vuorot ajetaankin kahdella junarungolla, jolloin istumapaikkojen määrä kasvaa 330:sta noin 660:een”, VR:n Venäjän liikenteen päällikkö Viktoria Hurri kertoo tiedotteessa.

Sesongin aikana kahdella junarungolla ajetaan Pietarista Helsinkiin yhteensä viisi kysytyintä Allegro-vuoroa. Uudenvuodenaattona ja -päivänä kahdella rungolla ajetaan aamupäivän vuorot. Suosituimpana matkustuspäivänä 2. tammikuuta kahdella rungolla ajetaan sekä aamuvarhaisen että iltapäivän vuorot.

Vuodenvaihteen viimeinen tuplarunkovuoro Pietarista ajetaan 3. tammikuuta aamupäivällä. Paluuliikenteen suosituin matkustuspäivä on 8. tammikuuta, jolloin iltapäivällä Helsingistä Pietariin lähtevä vuoro ajetaan myös kahdella rungolla.

Lisäksi Venäjän rautateiden RZD:n Moskovan ja Helsingin välillä liikennöimä Tolstoi-juna saa vuodenvaihteessa yhteensä 20 lisävuoroa. Ensimmäinen lisävuoroista saapui Moskovasta Helsinkiin lauantaina 28. joulukuuta.

VR odottaa vuonna 2019 Allegro-matkustamisen suosion kasvaneen peräti 15 prosenttia edellisestä vuodesta, ja Pietari–Helsinki-välillä kokonaisuudessaan yli 550 000 Allegro-matkaan. Noin puolet Allegron matkustajista ovat olleet venäläisiä, 30 prosenttia suomalaisia ja 20 prosenttia turisteja muista maista. Myös Moskova–Helsinki-välin matkamäärät ovat kasvaneet ja yhteensä vuonna 2019 Suomen ja Venäjän välisessä junaliikenteessä odotetaan tehtävän noin 630 000:a matkaa.

Vuosi 2020 aloittaa myös Allegron 10-vuotisjuhlavuoden. Ensimmäinen junamatka Allegrolla tehtiin 12. joulukuuta 2010.

Linkki