Ruka on venäläisten suosiossa uudenvuoden matkakohteena

Ruka on venäläisten suosiossa uudenvuoden matkakohteena, Isolla-Syötteellä vuosikymmenen vaihtumista juhlivat pääosin keskieurooppalaiset

Koko Suomessa venäläisten uudenvuoden matkailijoiden määrässä voi olla jopa pientä nousua.

Rukan luminen metsä pimeällä kuunvalossa oranssia taivasta vasten.
Kuvassa tykkylumisia puita Rukalta.Nella Nuora / Yle

Kuusamon Ruka kiinnostaa venäläisiä uudenvuoden matkailijoita tänäkin vuonna.

Vaikka venäläisten vieraiden määrä on laskenut huippuvuosista, on edelleen Rukan parkkipaikoilla suurin osa autoista naapurimaista tulleita. Ruka–Kuusamo Matkailu ry:n toimitusjohtaja Mats Lindfors kertoo, että venäläisten määrä alkaa lähipäivinä Rukalla lisääntyä.

– Jos yhdeksän autoa kymmenestä on venäläisiä, niin silloin on kausi päällä. Parin päivän kuluttua se on näin.

Pudasjärven Iso-Syötteelläkin vierailee muutamia venäläisturisteja uutenavuotena, mutta pääosin esimerkiksi hotelli Iso-Syötteen asiakkaat tulevat Englannista, Belgiasta, Hollannista ja Ranskasta.

Hotellin johtajan Juha Kuukasjärven mukaan majoituspaikat täyttyvät tällä hetkellä viikon pakettimatkan ostaneista keskieurooppalaisista turisteista.

– Meillä on paljon viikkocharterryhmiä. Ryhmämatkat alkavat joulukuun alusta ja jatkuvat helmi–maaliskuulle asti, jolloin emme voi ottaa väliin suurempia määriä venäläisiä matkailijoita.

Koko Suomessa venäläisten matkailijoiden määrä saattaa kääntyä jopa hienoiseen nousuun.

Esimerkiksi VR kertoo, että venäläisten uudenvuoden turistien junamatkamäärä on kolmisen tuhatta viime vuotta enemmän. Kaikkiaan VR odottaa uuden vuoden matkamäärien naapurimaasta kasvavan tänä vuonna yli 60 000:een.

Matkailu- ja ravintolapalvelut Mara ry:stä arvioidaan venäläisiä matkailijoita olevan suurin piirtein saman verran kuin viime vuonna.

Linkki

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *