Ketjun omistaja, norjalaismiljardööri Petter Stordalen ja LAK Real Estate ilmoittivat syyskuun puolivälissä Suomen kaikkien aikojen suurimmasta hotelliprojektista: 718 huonetta käsittävästä kahden hotellin hotellikompleksista Helsinki-Vantaan lentokentällä.

Toisesta näistä hotelleista tulee osa Comfort Hotel -ketjua. Suomen markkinoille rantautuu näin uusi hotelliketju, joka mainostaa asemoituvansa edulliseen hintaluokkaan.

 Rakennustyöt käynnistyvät vuonna 2020, ja hotellin on tarkoitus valmistua vuonna 2023. Projektin budjetti on 120 miljoonaa euroa.

Comfort Hotel -ketjulla on tällä hetkellä 34 hotellia Pohjoismaissa ja Baltiassa. Ketju kasvaa ­vahvasti erityisesti lentokenttäalueilla.

Tukholmaan Arlandan lentokentälle avataan 503 huonetta käsittävä Comfort Hotel Arlanda Airport tammikuun lopulla. Syksyllä 2020 on vuorossa 604 huonetta käsittävä Comfort Hotel ­Copenhagen Airport Kastrupin lentokentällä Kööpenhaminassa.

 Uuden hotellin avaaminen Helsinki-Vantaalle on vasta alkua.

”Comfort Hotel -ketjulla on erittäin kunnianhimoiset tavoitteet. Nyt avattava hotelli on ensimmäisemme Suomessa, mutta se ei jää viimeiseksi. Kiinnostavia kaupunkeja Suomessa ovat erityisesti Helsinki, Tampere, Turku ja Oulu”, Nordic Choice Hotelsin liiketoimintajohtaja Katalin Paldeak toteaa.

Comfort Hotel Helsinki Airportin lisäksi hotellikompleksiin tulee täyden palvelun Clarion-hotelli. Yhteensä hotellikompleksiin tulee 718 huoneen lisäksi ravintoloita, neuvottelutiloja, ­kuntosali ja baareja.

Hotellihankkeen taustayhtiöllä on entuudestaan Helsinki-Vantaan lentokenttäalueella Clarion Hotel Helsinki Airport- ja GLO Hotel Airport -hotellit. Kun uusi hotellikompleksi valmistuu, yhtiöllä on lentokentän alueella neljä hotellia, joissa on yhteensä 1 045 huonetta.

Comfort Hotel ei ole ainoa eikä edes seuraava hotelliketju, joka rantautuu tällä vuosikymmenellä Suomeen.

Globaalin Marriott-hotelliketjun ensimmäinen täysin uusi hotellirakennus Suomessa avautuu Tampereelle Tampere-talon pääsisäänkäynnin viereen ensi tiistaina. Hotellin nimi on Courtyard by Marriott Tampere City.

Courtyard by Marriott on 37-vuotias hotellibrändi, jonka bisnes­idean ytimessä on luoda inspiroiva hotelliympäristö. 11-kerroksisessa Courtyard by Marriott Tampere Cityssä on 229 huonetta, ravintola ja kuntosali. Hotellia operoi Odyssey Hotel Group.

Linkki