Pääkirjoitus: Matkailulle loistava päänavaus – Charte-lennot ja Parikkalan rajan avautuminen luovat uusia odotuksia

Viime viikolla Savonlinnan seudun elinkeinoelämä ja etenkin matkailuala saivat uutisen, jota on odotettu ja toivottu vuosikausia. Saksasta Frankfurtista aloitetaan suorat charter-lennot Savonlinnaan lentokentälle. Ensimmäinen kone laskeutuu jo elokuun 20. päivä mukanaan toivottavasti täysi koneellinen lomalaisia.

Savonlinnan kaupungin ja saksalaisen matkanjärjestäjä Zonistan välinen aiesopimus kestää vuoteen 2024 saakka, joten toiminalle haetaan heti pysyvyyttä yksittäisen kokeilun sijaan. Kaupunginjohtaja Janne Laineen sanoin sopimusta voi hyvällä syyllä pitää historiallisena.

Saksassa, Itävallassa ja Sveitsissä markkinoitavista valmismatkoista voi tulla oikein hoidettuna samankaltainen matkailumenestys kuin Rovaniemelle Joulupukki-matkat. Itsestään se ei tapahdu vaan vaatii hyvää suunnittelua ja laajaa yhteistyötä koko Itä-Savon alueen matkailuyrittäjien kesken. Hyvää on se, että Savonlinnan Seudun Matkailu Oy on hyvissä käsissä ja talouden lisäksi perusasiat saatu kuntoon, joten vetoapua lienee saatavissa.

Savonlinnan seudulle on viime vuosina viisaasti tehty mittavia ja vähän maltillisempiakin matkailuinvestointeja, joilla on parannettu laatua ja lisätty kiinnostavuutta. Lisäksi suunnitteilla on myös uusia, suuria satsauksia matkailuun muun muassa Oravissa. Toivottavasti myös Savonlinnan Casinon tornihotelli saa uutta potkua uusista hyvistä uutisista.

Linkki

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *