Sini Hirvonen, 33, kokeili ensimmäistä kertaa maata pitkin matkustamista ulkomaille ja huomasi, että junamatkustaminen on melkoista säätöä

Jennin ilmastohaaste -podcastissa Sini ja Laura antavat vinkkinsä, mitä kannattaa ottaa huomioon, kun junailee Euroopassa

Sini Hirvonen ja Laura Rosten junailivat Brysseliin ja Lontooseen, vaikka muut suomalaiset lentävät toiseksi eniten maailmassa.

Sini ja Laura kertoivat kokemuksistaan Jennin ilmastohaaste -podcastissa.

Kauanko parin päivän työmatkaan hurahti aikaa maata pitkin?

– On yllättänyt se, kuinka paljon todella meni aikaa kahden päivän konferenssiin; seitsemän vuorokautta tähän edestakaiseen matkaan. Minulla meni jo kahden ja puolen päivän työaika, kun suunnittelin ne välit, mitä kuljetaan milloinkin ja ostin matkaliput, niitäkään ei tietenkään saanut yhdestä paikkasta, listaa Sini asioita, jotka ihmetyttivät maata pitkin matkailussa ensikertalaista.

Hermot menivät myös, kun Brysselin juna pyyhälsi ohi.

– Konduktööri vakuutteli meille, että ehditte kyllä. Kun juostiin aseman halki kohti oikeata junaa, se oli minuuttia aikaisemmin lähtenyt, Sini kertoo.

Matkailu: Ensi kertaa maata pitkin matkustanut sai huomata, että Brysselin juna ei odota

Sekä Sini että Laura toivoisivat ennen kaikkea palvelua, josta eri maiden junalippuja voisi ostaa yhdestä paikasta.

– Tehkää sellainen palvelu!

Katso myös Ilmasto-Jenni -videolta, miten elämyksiä janoava seikkailija Suvi Joensivu on selvinnyt yli vuoden lentolakostaan, ja miten hän on sen oikein tehnyt:

Matkailu: Suvin lentolakko on kestänyt vuoden ja avannut silmät lomailun mahdollisuuksiin

Suomalaiset lentävät toiseksi eniten maailmassa

Lentomatkailun odotetaan vain lisääntyvän seuraavien 20 vuoden aikana. Tekniikan kehityskään ei pysy mukana siinä, että jatkuva lentämisen lisääntyminen kasvattaa päästöjä.

Suomalaisten lennoista syntyy jo nyt noin neljän miljoonan tonnin hiilidioksidipäästöt vuodessa. Se on melkein saman verran kuin kaikkien kotimaassa tehtyjen henkilöautomatkojen päästöt. Suomalaiset lentävät toiseksi eniten maailmassa suhteessa väkilukuun!

Tämä juttu on osa Ilmasto-Jenni-sarjaa, jossa Jenni Frilander etsii (ja löytää) kahdeksan tapaa torjua ilmastonmuutosta ja ilmastoahdistusta.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Linkki

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *