Kesäviikko vuokramökillä? Näin paljon se maksaa ja tätä rahalla saa

Suomalaisten unelmien kesämökin vuokraa kesällä keskimäärin 900 eurolla per viikko, asiantuntija kertoo.

Mökkivuokraus vetää täällä hetkellä kuin häkä. Kesän varaustilanteessa ollaan 54 prosenttia viime vuotta edellä.

– Melkein millä tahansa mittarilla olemme ennätystahdissa. Olen ollut aika pitkään talossa, enkä muista tällaista nähneeni, Lomarenkaan markkinointipäällikkö Pekka Huttunen kertoo.

Huttusen mukaan suuret trendit tukevat mökkibisnestä: niin ilmastotietoisuudesta kumpuava kotimaanmatkailu kuin ulkomaisten turistien kiinnostus Suomea kohtaan. Talouskin toimii.

– Elämme selvästi nousukautta ja on selvää, ettei tämä tule loputtomiin jatkumaan. Mutta tämä vuosi tulee olemaan erityisen hyvä, ellei jotain ihmeellistä tapahdu.

Tilanteesta hyötyy erityisesti suomalainen mökinomistaja, jolla on mahdollisuus laittaa loma-asuntonsa vuokralle, hän vinkkaa.

HUTTUNEN tietää, että suomalaisten maku mökkien suhteen on muuttunut vuosien varrella. Joillekin kelpaa yhä vaatimaton erämökki, mutta useimmat haluavat viettää lomansa hyvin varustellussa kesäpaikassa.

Veden äärellä oleva, riittävän tilava ja kohtuullisen matkan päässä kotoa sijaitseva mökki on monen toiveena. Grillipaikka ja laituri ovat plussaa. Paljukin miellyttää.

 

– Hyvin varusteltuja mökkejä kysytään eniten. Sen myötä myös vuokrahinnat nousevat, Huttunen kertoo.

 

Keskimäärin unelmien mökin vuokraa kesällä viikoksi 900 eurolla per viikko, Huttunen vinkkaa. Hintataso vaihtelee muun muassa varustelutason ja koon mukaan.

 

Myös ajankohta vaikuttaa.

– Kesällä kallein vuokrausaika on juhannuksesta elokuun puoleen väliin saakka. Halvimmillaan mökin saa viikoksi 400–500 eurolla, ja kalleimmat maksavat tuhansia euroja viikossa. Jos viikkoon ei ole varaa, mökin voi vuokrata kesälläkin lyhyemmäksi aikaa kuin koko viikoksi. Silloin hintakin tippuu, Huttunen sanoo.

 

KESÄPAIKKOJA vuokrataan netissä myös perinteisten mökkivuokrauspalveluiden lisäksi nettikirpputoreilla, kuten Torissa. Torin toimitusjohtaja Juha Merosen mukaan vuokrakohteita on tällä hetkellä tarjolla eniten Lapissa ja toiseksi eniten Pohjois-Pohjanmaalla.

Vuokrasuosikit vaihtelevat ajankohdan mukaan. Talvikaudella kiinnostavat laskettelukeskukset ja harrastuskeskittymien lähettyvillä sijaitsevat kohteet, kesällä mökit, joissa on oma rantasauna.

 

– Sisustuksessa suositaan yksinkertaista ja siistiä kokonaisuutta, käytännöllisyyttä unohtamatta, Meronen vinkkaa.

 

Tällaisia vuokramökkivaihtoehtoja Suomessa on tarjolla ensi kesäksi:

Uusimaa

Tämän mökin viikkovuokra vaihtelee ajankohdan mukaan. Vuokra on 786–1469 euroa per viikko.

Kuva: Lomarengas

Tämä vuokramökki sijaitsee Raaseporissa. Vuokramökki on 75 neliötä, ja se sijaitsee Pursujärven rannalla. Vuokrahinta on viikosta riippuen 786–1469 euroa.

 

Etelä-Savo

Puumalassa sijaitsevan mökin vuokra on 627–937 euroa per viikko.

Kuva: Lomarengas

Puumala tunnetaan yhtenä Suomen vireimmistä mökkikunnista. Siellä vuokrataan sinistä lautamökkiä, joka sijaitsee aivan veden ääreltä. Vuokrahinta vaihtelee ajankohdan mukaan. Vuokra on 627–937 euroa per viikko.

 

Keski-Suomi

Tämän Keski-Suomessa sijaitsevan mökin viikkovuokra on ajankohdasta riippuen 619–926 euroa per viikko.

Kuva: Lomarengas

Hyvin hoidettu piha, ulkogrilli ja mökki hirrestä.

 

Keski-Suomessa Kannonkoskella sijaitsee mökki, joka täyttää suomalaisten toiveet.

 

Kahden makuuhuoneen mökin vuokrahinta on 619–926 euroa per viikko, ajankohdasta riippuen.

Keski-Suomessa, Päijänteen rannalla on tarjolla myös tämä kokonaisuus, johon kuuluu kesämökki, saunamökki, kuuden hengen palju ja laavu. Viikkovuokra vaihtelee ajankohdan mukaan. Kesäkuukausina mökki vuokrataan viikoksi 900 eurolla.

Kuva: Tori.fi

Niin ikään Keski-Suomessa, Päijänteen rannalla on tarjolla myös tämä kokonaisuus, johon kuuluu kesämökki, saunamökki, kuuden hengen palju ja laavu.

Viikkovuokra vaihtelee ajankohan mukaan. Kesäkuukausina mökki vuokrataan 900 eurolla.

 

Pohjois-Savo

Loivasti syvenevän hiekkapohjaisen rannan äärellä Pohjois-Savon Miilurannassa sijaitsee tämä perinteinen hirsimökki ja nukkuma-aitta.

 

Mökin viikkovuokra on ajankohdasta riippuen 382–476 euroa.

Perinteisen hirsimökin viikkovuokra on 382–476 euroa.

Kuva: Lomarengas

Pohjois-Karjala

Liki uutuuttaan hohtava vuokramökki sijaitsee Pohjois-Karjalassa Rääkkylässä. Mökin edustalla on oma, matalavetinen hiekkaranta.

Viikkovuokra on 726–1583 euroa.

Rääkkylässä sijaitsevan mökin viikkovuokra on 726–1583 euroa.

Kuva: Lomarengas

Lappi

Lapin Posiolla vuokrataan 87-neliöistä hirsihuvilaa, jonka edessä on kaareva, matalahietikkoinen ranta.

Huvilan vuokrahinta on ajankohdasta riippuen 974–1 392 euroa per viikko.

Lapin Posiolla vuokrataan 87-neliöistä hirsihuvilaa, jonka edessä on kaareva, matalahietikkoinen ranta. Huvilan vuokrahinta on ajankohdasta riippuen 974–1392 euroa per viikko.

Kuva: Lomarengas

NÄIN SAAT MÖKKISI VUOKRALLE:

  1. Valitse oikea foorumi

Mökkejä vuokrataan useilla foorumeilla, kuten Lomarenkaan, Gofinlandin ja Nettimökin sivuilla. Myös Airbnb on hyvä vaihtoehto, sillä välityspalkkio on kohtuullinen.

  1. Kuvaile mökkiäsi tarkasti

Kuvaile mökkisi ilmoituksessa tarkasti. Varustelutason ja vuodepaikkojen lisäksi kannattaa kertoa, minkälainen miljöö on kyseessä. Satsaa valokuviin!

  1. Anna lisätietoja

Kerro vuokraajille erityistietoja mökistäsi. Missä sijaitsevat parhaat mustikka-apajat? Mitä tapahtumia mökin lähettyvillä kesän aikana on?

  1. Ole rehellinen

Hinnoittele mökkisi oikein ja kuvaile rehellisesti sen kuntoa. Tarkastele mökkiäsi ulkopuolisin silmin. Mitä itse maksaisit mökistäsi?

Kiskurihintaa ei kannata pyytää, mutta liian halpakin hinta voi karkottaa vuokraajat tai houkutella paikalle väärää kohderyhmää.

Lähde: IS-arkisto ja Suomen mökkivuokraajat ry:n puheenjohtaja

Linkki

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *